E normal sa te simti rau cand iei vitamine

Posted by Alin Marinescu on Thursday, January 18, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru vitamine

Un supliment zilnic cu multivitamine iti poate da energie, te poate ajuta sa fii mai sanatoasa, insa, daca te simti rau cand iei vitamine, stii bine ca nu este deloc o experienta placuta. Efectele adverse ale vitaminelor te pot determina sa renunti cu totul la cura de suplimente.

Anumite vitamine cauzeaza tulburarti gastrointestinale, confom medicilor internisti citati de Huff Post. Dureri abdominale, greata, tulburari de digestie sunt doar cateva dintre efectele adverse ale vitaminelor. Sunt multi factori ce pot determina faptul ca te simti rau cand iei vitamine. Descopera cum sa iei suplimentele asa incat sa nu mai treci prin senzatii de rau.

Te simti rau cand iei vitamine pe stomacul gol
Vitaminele care sunt mai acide – folatii sau vitamina C – pot cauza senzatie de voma daca sunt luate fara sa mananci ceva in prealabil. Desi exista vitamine pe care trebuie nu sa le consumi pe stomacul gol, vitaminele solubile in grasime precum A, D, E sau K se absorb mai bine daca mananci ceva inainte. Specialistii spun ca este necesar sa le iei dupa masa, nu cu gustari!

Cum sa iei suplimentele? Atentie la cele cu mult continut de fier
Te simti rau cand iei vitamine care contin mult fier, de exemplu. Suplimentele prenatale pot cauza greata, mai ales daca le iei fara sa mananci. Aici este vorba despre un paradox. Fierul se absoarbe mai bine pe stomacul gol, insa este dificil sa il iei fara sa mananci, intrucat cauzeaza senzatii puternice de disconfort abdominal. Medicii recomanda sa iei suplimentele cu fier cu alimente, intrucat, poti renunta daca te simti rau, adminstrandu-l pe stomacul gol.

Efectele adverse ale vitaminelor sunt sporite de interactiunile medicamentoase
Daca vrei sa stii cum sa iei suplimentele optim, fii atenta si la interactiunile cu alte medicamente. Vitaminele interactioneaza cu alte suplimente, dar si cu alte tratamente medicamentoase. Este important sa verifici eficienta tratamentelor tale cu medicul tau. De exemplu, te simti rau cand iei vitamine in perioada in care nivelul de estrogen este crescut, asa ca, este cel mai bine sa vorbesti cu medicul tau. Este posibil ca in acest moment sa nu ai nevoie de vitamine si de aceea sa te simti rau. Este vital sa discuti orice tratament cu medicul care ti-l prescrie. Unele vitaminte se completeaza reciproc, in timp ce altele pot interfera cu absorbtia altora.

De exemplu, vitamina C se absoarbe mai bine cu fier. Daca iei fier cu calciu, insa, efectul este invers. Indiferent cat de inofensiv ti se pare un tratament cu vitamine sau suplimente minerale, discuta cu medicul tau, altfel risti sa te simti rau cand iei vitamine. Este posibil sa nu ai nevoie deloc de suplimente pe langa dieta ta si atunci organismul va respinge surplusul. Este recomandat sa iti faci analize, pentru a determina deficiente sau carente si pentru a nu te simti rau.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: e normal sa te simti rau cand iei vitamine