Durerile de muschi, stomac sau cap pot avea o explicatie neasteptata

Posted by Alin Marinescu on Sunday, April 1, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Cu totii am avut macar o data in viata senzatia de teama intensa. Frica este de folos atunci cand suntem in pericol, dar multi oameni traiesc zi de zi cu o frica intensa, irationala. 

Anxietatea provoaca depresia? Sau depresia duce la anxietate? Izabela Panescu a stat de vorba cu medicii pentru a afla care sunt mecanismele care ne fac sa ne simtim in acest fel. Iata si ce simptome ar trebui sa ne puna pe ganduri.

Lupta sau fugi! Aceasta este alegerea pe care trebuie sa o faca organismul in fata unui pericol. De multe ori insa, oamenii exagereaza si vad doar partea goala a paharului. in aceste conditii, drumul catre anxietate este scurt.

„Se manifesta printr-o preponderenta in a examina tot timpul cele mai groaznice scenarii cu putinta. Sarim in sus cand suna telefonul. Oare ce veste proasta vom mai primi”, afirma Vlad Stroescu, medic specialist psihiatru. Exista o relatie stransa intre anxietate si depresie. Atat de stransa, ca de multe ori nici specialistii nu pot spune ce afectiune a declansat-o pe cealalta.

„Intotdeauna, chiar si in depresie, instinctele noastre se mobilizeaza, uneori spectaculos de mult si atunci avem de-a face cu foarte multa anxietate. Invers, cand viata noastra este foarte stresanta si suntem permanent intr-o stare de razboi, la un moment dat resursele noastre se vor epuiza si ajungem in zona depresiei”, spune Vlad Stroescu, medic specialist psihiatru.

In formele mai putin evidente, anxietatea se transforma in suferinta fizica. Pot sa apara dureri inexplicabile de muschi, stomac sau cap. „De fapt, problema nu e acolo. Dar anxietatea isi imprastie tentaculele si cauta o problema”, spune Vlad Stroescu, medic specialist psihiatru.

Medicii spun ca exercitiul fizic este o arma puternica impotriva anxietatii si-l recomanda, printre altele, pentru pastrarea echilibrului emotional. in acest fel, nu permiteti sentimentelor negative sa puna stapanire pe viata de zi cu zi.

sursa: digi24.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: durerile de muschi  stomac sau cap pot avea o explicatie neasteptata