Doi cercetatori sustin ca au descoperit de ce apare autismul

Posted by Alin Marinescu on Thursday, September 21, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru autism

Doi profesori coreeni ai unor prestigioase univesitati din SUA au demonstrat care este principala cauza a autismului. Cei doi au descoperit ca prezenta unei anumite bacterii in sistemul digestiv al mamei poate duce la autismul copilului. Pe langa asta, cercetatorii au gasit exact zona creierului care este legata de comportamentul autistic si care ar juca un rol important pentru a gasi leacul autismului, informeaza digi24.ro, care citeaza Korea Daily.

Jurnalul de stiinta „Nature” a publicat studiile celor doi pe 14 septembrie. Cercetatorii se numesc Huh Jun-ryeol si Gloria Choi, profesori la Harvard, respectiv la MIT. Studiul explica foarte clar procesul detaliat prin care un soarece gestant, care este infectat cu o bacterie, va avea un pui cu comportament autistic.

O anumita bacterie din tractul digestiv al mamei poate dezvolta celule care sa influenteze in mod direct celulele creierului copilului. Atunci cand bacteria a fost ucisa cu antibiotice, soarecele a avut un pui normal. Cei doi profesori sunt un cuplu si spun ca acest lucru i-a ajutat in cercetarea lor. „Domeniile noastre de studiu sunt diferite. Unul lucreaza in imunologie si altul in neurobiologie, ceea ce ne ajuta in cercetarile de neuroimunologie”, a afirmat Huh Jun-ryeol.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: doi cercetatori sustin ca au descoperit de ce apare autismul