Dietele sarace in grasimi pot fi periculoase

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, January 31, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Dietele sarace in grasimi

O alimentatie care presupune un aport sarac de grasimi afecteaza sanatatea persoanelor care o tin si le expune unui risc ridicat de a suferi de afectiuni de inima, relateaza dailymail.co.uk. O astfel de dieta poate fi eficienta si inofensiva pentru sanatatea ta doar daca ai grija ca in nutritia ta sa se regaseasca grasimi sanatoase si doar cele rele sa fie excluse.

Un grup de cercetatori de la Universitatea Cambridge a realizat unul dintre cele mai mari studii privind afectiunile de inima si pe o perioada de 13 ani au fost examinate dietele a 25.000 de persoane cu varsta intre 40 si 79 de ani. La sfarsitul studiului a reiesit ca persoanele care mancau alimente bogate in omega 6, un acid gras care se gaseste in nuci, seminte si uleiuri vegetale, aveau un risc de a suferi de afectiuni de inima considerabil mai mic. In schimb, cei care nu au redus aportul de grasimi saturate, erau expusi unui risc mare.

Oamenii de stiinta sunt de parere ca un aport echilibrat de grasimi ar putea fi cheia pentru prevenirea bolilor coronariene. Acestia avertizeaza cu privire la dietele care merg pe principiul reducerii aportului de grasimi pentru ca desi este bine sa se reduca grasimile, oamenilor nu li se spune cu ce sa le inlocuiasca. "Nu este simplu sa spui ca grasimile sunt rele pentru sanatatea inimii. Am descoperit ca grasimile saturate trebuie inlocuite cu cele polisaturate si riscul afectiunilor de inima scade astfel.", a dezvaluit Kay-Tee Khaw, profesorul coordonator al studiului.

Grasimile saturate se gasesc in branza, biscuiti si prajituri. Un consum ridicat de astfel de produse creste nivelul de colesterol si asta duce la expunerea la un risc de afectiuni de inima. Este recomandat un consum de 30 de grame pentru barbati, timp ce femeile nu trebuie sa consume mai mult de 20 de grame de grasimi pe zi. Dar studiile arata ca obisnuim sa consumam cu pana la 20% mai mult. Este benefic pentru inima sa inlocuim grasimile saturate cu omega 6, care se gaseste in avocado, oua, carnea de pui si ulei de floarea soarelui. De asemenea, la fel de benefic sunt si omega 3, din peste si grasimile monosaturate din uleiul de masline.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: dietele sarace in grasimi pot fi periculoase