Dieta South Beach are grija de inima si frumusetea ta

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, May 22, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Conceputa in anii ’80 de catre cardiologul american, Dr. Arthur Agatston, dieta South Beach a fost initial folosita pe bolnavii de inima care trebuiau sa piarda urgent in greutate pentru a putea fi suiti pe masa de operatie. Dieta continua si post-operatie, pana cand bolnavul atingea o greutate ideala, care sa nu ii mai primejduiasca niciodata sanatatea inimii. Datorita eficientei sale, dieta a continuat sa fie folosita in Statele Unite in scopuri estetice, pentru ca apoi sa cucereasca intreaga lume. Regimul South Beach se bazeaza pe vechiul principiu al… inlocuirii. Dar de ce este totusi inovatoare? Ei bine, ne invata sa inlocuim „grasimile rele” si „carbohidratii rai” cu „grasimi bune” si „carbohidrati buni”.

Treptat, in timpul acestui regim ultra-permisiv, organismul tau va incepe sa se obisnuiasca cu alimentele permise si pofta de dulciuri dispare. Pentru totdeauna. Si acum, partea cea mai comoda a regimului (pentru cele care si-au mutat resedinta in birou si s-au maritat cu slujba): nu este nevoie sa faceti sport. Iata principiile si fazele dietei:

Faza 1: Cea mai scurta si mai stricta faza, este menita sa elimine pofta de dulciuri si de carbohidrati din produse rafinate, si de asemenea sa dea… START LA SLABIT! Scopul fazei 1 este de a stabiliza zaharul din sange. In aceasta faza poti manca portii normale de carne de pui, curcan, peste si fructe de mare; legume din plin, oua, branza, nuci; salate cu sos din ulei natural de masline. Ai voie la trei mese echilibrate pe zi si doua gustari. Suna tentant, nu? Atentie insa! Nu ai voie sa mananci paine, orez, cartofi, paste fainoase, produse de patiserie sau cofetarie. Nici macar fructe. Doar 2 saptamani. Dupa care se vor reintroduce in alimentatie aceste produse. Astea da vesti bune! Si da, trebuie sa renunti la alcool (singura exceptie este vinul rosu) si la dulciuri. Dar nu este  un efort prea mare. Exista totusi doua zile pe an cand ai voie sa bei: In timpul Oktoberfest-ului si Zilei Sfantului Patrick, doua sarbatori pe sufletul doctorului Agathson. Nu este o gluma a noastra ci mai degraba… un paradox medical. Treptat, vei simti cum ceva se schimba in interior tau… Organismul va reactiona diferit la alimentele care te determina sa consumi si sa produci grasime in exces si le va respinge automat. In plus vei scapa de pana la 7 kilograme in aceste doua saptamani…
Faza 2: Ca urmare a acestei schimbari interioare vei continua sa pierzi in greutate si dupa primele 14 zile, chiar daca vei introduce in alimentatie cateva dintre alimentele interzise. Vei tine in continuare regim, dar daca iti place painea, vei putea manca paine din cereale integrale. Daca ti-e pofta de paste, te poti bucura din nou de varianta lor integrala. Fructele vor reveni cu pasi timizi dar siguri pe masa ta.
Faza 3: Odata ce ai slabit cat ti-ai propus, e timpul sa treci la o versiune si mai liberala a programului, care va va ajuta sa iti pastrezi greutatea ideala si… foarte muncita. Este vorba depre faza a treia, de consolidare, care va dura tot restul vietii. Din acel moment vei observa ca nu mai este vorba despre un regim de slabire, ci despre un mod de viata. Nu exista o lista clara de alimente permise sau interzise, dar trebuie sa respecti regulile prezentate la inceputul articolului. Regimul va functiona indiferent daca persoana care-l tine face sau nu sport. Fara indoiala, exercitiile fizice accelereaza metabolismul si sporesc eficienta regimului, dar si in absenta lor, dieta South Beach functioneaza garantat!

In : Stiri din Sanatate 


Tags: dieta south beach are grija de inima si frumusetea ta