Dieta recomandata de un cardiolog. Cum poti slabi 6 kilograme?

Posted by Alin Marinescu on Thursday, September 21, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Dieta recomandata de un cardiolog

Dieta care a facut furori in Statele Unite ale Americii este cunoscuta sub numele Pritikin. Ea a fost dezvoltata de medicul cardiolog Nathan Pritikin, ca un plan alimentar sanatos cu ajutorul caruia se pot trata bolile de inima. Medicul sustinea prin anii 1970 ca prin schimbarea stilului de viata se pot prreveni bolile de inima si ca acesta trebuie sa fie primul lucru de incercat inainte de tratamentele medicamentoase si interventiile chirurgicale. 

Medicul cardiolog recomanda consumul alimentelor naturale in defavoarea celor artificiale pline de grasimi saturate, zahar si un exces de sare. De asemenea, carnea rosie trebuie sa fie privita si consumata ca un condiment, nicidecum zilnic si in cantitati mari. Acest stil alimentar care mizeaza pe alimentele integrale si cât mai putin procesate, in combinatie cu exercitiile fizice efectuate cu regularitate te ajuta sa previi bolile de inima, sa tratezi anumite probleme cardiovasculare si sa scapi de kilogramele in plus intr-un mod sanatos. Numeroase studii realizate au demonstrat ca aceasta dieta este una destul de echilibrata, cu alimente sanatoase care poate sa aiba un efect benefic asupra siluetei si organismului. 

Nu vei slabi in cinci zile 6 kilograme, ci in timp, urmând aceste reguli ale dietei de 5 zile.

Practic, cinci zile se respecta planul de mai jos, iar in urmatoarele doua se face pauza si se consuma alimentele dorite, fara a exagera cu cantitatile. 

Alimentele pe care trebuie sa le consumi moderat, potrivit regulilor stabilite de medicul cardiolog sunt: uleiurile, dulciurile rafinate, siropul de porumb, mierea de albine, sarea, pâinea alba, pastele cu faina alba si orezul alb.

Alimentele care nu sunt deloc recomandate si trebuie evitate sunt: untul, uleiul de cocos, carnea grasa, brânza, smântâna, laptele, organele de animale, mezelurile, uleiurile hidrogenate, alimentele bogate in colesterol.

Ce poti sa mananci in fiecare zi?

Carbohidrati complecsi

Poti sa consumi 5 portii de carbohidrati complecsi din urmatoarele surse: cereale integrale (grâu integral, ovaz, orz, orez integral, quinoa, mei), legume cu amidon (cartofi, cartofi dulci, dovleac), leguminoase (fasole boabe, mazare, linte). O portie inseamna 1/4 cana cu ingredientul ales.

Legume

Se consume 5 portii pe zi de legume, dupa cum se recomanda pe site-ul oficial al dietei Pritikin. O portie de legume inseamna 1/2 ceasca de legume gatite si 1 ceasca cu legume crude. Este de preferat sa optezi pentru legume de culori diferite pe care sa le consumi pe parcursul zilei si sa nu uiti de verdeturi.

Fructe

Se pot consuma 4 sau mai multe portii de fructe pe zi, iar o portie inseamna cantitatea care incape in pumnul tau. Este de preferat sa consumi fructele ca atare, nu sub forma de suc. 

Lactate 

Poti sa consumi numai lactate degresate, cum ar fi laptele, iaurtul si brânza ricotta.

Nu se consuma mai mult de 2 portii pe zi de lactate, adica 1 ceasca de lapte, 3/4 ceasca de iaurt sau 1/2 ceasca cu brânza ricotta. Daca optezi pentru laptele de migdale sau orez, asigura-te ca incluzi in timpul zilei o portie de leguminoase sau 2 albusuri de ou pentru un plus de proteine. 

Proteine

Nu se recomanda mai mult de 120 de grame de carne slaba pe zi, de preferat peste, fructe de mare, pui, iar carnea rosie se consuma o data pe luna. De asemenea, doua albusuri pe zi pot sa completeze necesarul de proteine zilnic, alaturi de sursele vegetale de proteine din leguminoase.

Bauturi

Apa plata, ceaiurile din plante (menta, musetel), cacaua sunt printre cele mai bune optiuni. Daca prefei bauturile cu cofeina, se recomanda ceaiul verde sau negru, in locul cafelei. Alcoolul se recomanda cu moderatie, in special vinul rosu. 

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: dieta recomandata de un cardiolog. cum poti slabi 6 kilograme?