Dieta dupa 30 de ani

Posted by Alin Marinescu on Friday, May 12, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru dieta peste 30 ani

Pe masura ce înaintam în varsta, metabolismul nostru îsi încetineste functiile, iar ce mancam se vede, se simte. Dupa 30 de ani, nu ne mai putem permite orice, iar unele alimente sunt chiar de evitat.

Pana la aceasta varsta, spun nutritionistii, putem manca orice fara a avea probleme legate de digestie, de cresterea colesterolului si fara a ne îngrasa, fiindca arderile sunt rapide.

Nutritionistii au facut o lista a alimentelor pe care este foarte indicat sa le evitam.

Cap de lista sunt sucurile din comert. Contin o cantitate mare de zahar, dar si de conservanti si coloranti, care pot provoca infertilitate, atat la femei, cat si la barbati. Batoanele energizante, care de multe ori tin loc de gustare, precum si cele cu proteine, contin sorbitol, glicerina, fructoza, dextroza si multe arome care afecteaza digestia si silueta. Deci, este cazul sa renuntam la ele si sa consumam mancare mai putin procesata, compusa din fructe, legume proaspete si cereale integrale.

Painea alba, covrigii, pizza si pastele din faina rafinata au un continut ridicat de carbohidrati care afecteaza productia de colagen, cresc glicemia si îngrasa. Deci, este mai bine sa ne orientam spre produse din cereale integrale.

Biscuitii cu crema si fursecurile, rasfat pentru papilele gustative, afecteaza organismul dupa 30 de ani. Sunt bogate în grasimi si contin multe calorii. Evident, calorii goale, lipsite de nutrienti.

Margarina contine grasimi partial hidrogenate sau grasimi trans care, în timp, dau probleme cardiace. În plus, accelereaza procesul de îmbatranire a pielii si o fac mai vulnerabila în fata radiatiilor ultraviolete.

Porumbul de floricele este sanatos daca îl preparam în tigaie, simplu, fara adaos de arome si grasimi. Popcornul pentru cuptorul cu microunde le are pe toate acestea din plin, mai ales grasimi, si consumat prea des are „darul" de a creste colesterolul, îngroasa arterele si predispune la boli de inima.

Parizerul, salamul, carnatii si crenvurstii contin un adevarat cocktail de nitrati si de nitriti, care predispun la stres oxidativ, afecteaza productia de colagen si elastina, ridand prematur pielea.

Supele si mancarurile în conserva contin mult sodiu si compusi potential cancerigeni, afecteaza fertilitatea si favorizeaza cresterea în greutate.

Chiar daca, dupa 30 de ani suntem, în sfarsit, adulti si avem liber la alcool, trebuie sa ne gandim la efectele pe care le are asupra noastra. În primul rand, contine calorii. Multe! si, în al doilea rand, deshidrateaza pielea si îi afecteaza elasticitatea, stralucirea.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: dieta dupa 30 de ani