Dieta de sprijin pentru cei care renunta la fumat

Posted by Alin Marinescu on Friday, March 2, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Dieta in cazul renuntarii la fumat trebui sa ajute persoana respectiva sa isi pastreze greutatea, dar mai ales sa isi detoxifice organismul cat mai rapid de nicotina si sa ajute sistemul nervos sa elimine starea de dependenta. Astfel sunt necesare vitaminele si mineralele, mesele bogate in legume si fructe, lactatele care ajuta mult detoxifierea intestinala, alimentele cu un continut ridicat de antioxidanti si evitarea tuturor acelor alimente care agraveaza dorinta de nicotina si starea de sevraj, irascibilitate sau neliniste pe care respectiva persoana o resimte.

Renuntati la dulciuri!
Chiar daca veti simti nevoia sa rontaiti pentru a inlocui actul fumatului, va recomandam sa consumati poate biscuiti dietetici sau un fruct ori o leguma cruda. Atentie insa, chiar daca aceste alimente sunt destul de slabe caloric, daca le veti consuma in exces, suma caloriilor poate fi de luat in considerare. Renuntati la dulciuri de orice fel, permisa ramanand doar ciocolata din cand in cand. Insa cremele, prajiturile, sucurile din comert, biscuitii, preparatele de patiserie sau frisca trebuie reduse sau chiar eliminate din regimul zilnic.

Consumati antioxidanti!
Antioxidantii sunt deosebit de utili persoanelor care renunta la fumat. In general alimentele care contin antioxidanti sunt totodata bogate in vitamine si minerale, aducand un plus de ajutor organismului in lupta eliminarii nicotinei. Asadar se recomanda ca zilnic, la masa de pranz sa consumati o salata de legume (simpla, fara alune, seminte, cartofi, orez, porumb sau alte alimente care prezinta un indice glicemic crescut). La masa de amiaza trebuie sa consumati fructe, celor care renunta la fumat fiindu-le reomandat cu precadere consumul a doua-trei fructe pe zi in mod obligatoriu.

Lactatele
Cresteti consumul de lactate in aceasta perioada. Spre exemplu dimineata puteti consuma cereale cu lapte, la masa de dupa-amiaza un iaurt, la cina branza cu ceai etc. Desigur ca puteti varia aceste exemple consumand produse lactate dupa cum doriti. Laptele ajuta in detoxifierea organismului si mai ales in eliminarea din ficat a nicotinei.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: dieta de sprijin pentru cei care renunta la fumat