Dieta cu telina si seminte de in: efecte pe termen lung

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, July 5, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru dieta cu telina

De ce e bine sa tii dieta cu telina si seminte de in? Pentru ca aceste doua alimente au foarte putine calorii si te fac sa te simti satula. Cu cat mananci mai multa telina, cu atat vei consuma mai putin din alte tipuri de alimente bogate in calorii. Si, cum deja stii, slabirea este garantata numai daca vei manca mai putine calorii decat consumi prin activitatile tale zilnice.

Un alt avantaj pe care il ofera dieta cu telina si seminte de in este ca aceste doua alimente reduc pofta de mancare si te fac sa te simti satula mai mult timp. Obisnuieste-te sa mananci lent si sa mesteci mai mult mancarea, ca sa nu mananci mai mult decat e cazul.

Un studiu la scara mica, realizat in 2012, a aratat ca o bautura care contine 2,5 grame de fibre din seminte de in reduce apetitul si ii face pe cei care beau acel lichid sa manance mai putin. In plus, fibrele solubile din semintele de in ajuta digestia si echilibreaza nivelul de zahar din organism. Cum excesul de zahar se depoziteaza ca grasime, inseamna ca acest echilibri te ajuta sa slabesti.

Nu iti imagina insa ca dieta cu telina si seminte de in face minuni peste noapte. Ea se bazeaza pe consumul acestor alimente in cantitate mai mare decat de obicei, si numai in combinatie cu alte mancaruri sanatoase.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: dieta cu telina si seminte de in: efecte pe termen lung