Dieta cu branza mineralizeaza scheletul

Posted by Alin Marinescu on Sunday, September 9, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Branza este un aliment extrem de consumat datorita proprietatilor ei nutritive. Are un aport caloric redus si contribuie la mineralizarea scheletului. De obicei, branza este consumata in foarte multe diete, in varianta light, insa exista si diete care o folosesc drept aliment principal. Dieta cu branza dureaza maximum o saptamana si va ajuta sa slabiti pana la 3 kilograme.

Meniul. Dimineata: la micul dejun trebuie sa consumati o felie de branza cu mucegai, o felie de paine integrala, putin unt si un ciorchine de struguri negri. Daca nu va place prima varianta de meniu, puteti manca o chifla cu 40 g branza si un morcov dat pe razatoare.

Intre mese: intre micul dejun si pranz puteti manca 50 g Camembert cu o felie de paine sau 50 g cottage cheese cu 200 ml suc de legume.

La pranz: puteti degusta o chifla cu unt, cateva frunze de salata, doua felii de branza topita si un ardei gras sau legume congelate, cu doua linguri cu iaurt si o felie de paine integrala cu branza.

La cina: puteti manca 70 g branza feliata cu un castravete, o ceapa si o rosie. Salata se poate condimenta cu patrunjel, otet si ulei de masline. Totul se mananca insa cu o felie de paine integrala. A doua varianta de cina poate fi formata din 20 g branza, cateva felii de kaizer si un ou mic fiert. Toate acestea se combina cu o salata verde cu un dressing din mustar, ketchup, o lingura cu iaurt, sare, piper si lamaie. Si aici aveti voie sa consumati o felie de paine integrala. Desertul poate consta intr-un mar mic.

Cand reveniti la o dieta normala, evitati alcoolul, sarea si prajelile.

Aceasta dieta nu trebuie tinuta mai mult de o data pe luna; pe parcursul dietei trebuie sa beti minimum doi litri de lichide pe zi, constand in apa plata sau ceai de plante neindulcit. Ideal ar fi sa respec- tati orele principalelor mese ale zilei, desi este greu pentru cei mai multi dintre dumneavoastra. sursa: taifasuri

In : Stiri din Sanatate 


Tags: dieta cu branza mineralizeaza scheletul