Dieta antioboseala

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, August 8, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Este perfect normal sa te simti obosit in anumite zile numai daca poti justifica cauza oboselii. In cazul in care nu gasesti o explicatie clara, dar parca zi de zi simti ca oboseala te copleseste, cu siguranta trebuie sa faci niste schimbari in stilul de viata, iar alimentatia ocupa principalul loc. Societatea actuala a evoluat in asa fel incat sa petrecem o zi intreaga la birou, mancam pe fuga si evident ca nu apucam sa ne bucuram de lumina zilei si razele solare prea mult, care aduc o serie de beneficii pentru organism. Mai mult decat atat, majoritatea am devenit persoane sedentare prin prisma locului de munca si este stiut faptul ca poti obosi si stand pe scaun in fata unui calculator.

Oboseala excesiva este mai grava decat ai crede. Iti poate slabi sistemul imunitar, poti avea probleme cu circulatia sangelui si implicit esti predispus bolilor cardiovasculare, iti poti imbolnavi creierul si vei ajunge sa te simti “o leguma”. Nu doar stilul de viata este de vina in cazul oboselii excesive. Poate fi vorba de o infectie ascunsa in organism, o raceala sau boli mai grave precum cele tiroidale, diabetul, bolile de inima, bolile circulatorii, apneea si chiar anemiile severe. De asemenea, exista si anumite medicamente care iti pot obosi organismul.

Un alt factor declansator poate fi faptul ca nu stii sa-ti dozezi stresul zilnic. Te concentrezi atat de mult pe unele aspecte incat stresul atinge cote mult prea mari, pe care nu le mai poti controla. Stresul se controleaza prin exercitii se respiratie profunda dar si prin pauze de 10 minute dupa 1 ora de lucru.

Stiai ca te poti simti obosit si daca stai degeaba non-stop si consumi alimente nesanatoase precum fast food, dulciuri, sucuri carbogazoase si alti carbohidrati de proasta calitate? Ei bine, se poate. Mancarea goala in calorii nu aduce nutrienti organismului, ci doar calorii, iar sedentarismul da o stare generale de oboseala tocmai pentru ca nu-ti pui sangele in miscare. Nu spune nimeni ca trebuie sa-ti dai sufletul la sala de fitness pentru miscare. Este de ajuns sa te plimbi prin parc, sa inoti la piscina sau sa faci exercitii usoare pilates prin casa. Chiar si la birou iti poti misca picioarele usor si in fond nu te vede nimeni.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: dieta antioboseala