Diabetul de tip 2 poate fi vindecat definitiv. Iata solutia incredibila

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, July 11, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru diabet

Un studiu prezentat recent la Conferinta Mondiala pe tema diabetului, organizata la Vancouver, în Canada, produce mare agitatie în lumea medicala. Un experiment desfasurat de Universitatea Newcastle din Marea Britanie sustine ca diabetul de tip 2 se poate vindeca de maniera permanenta cu ajutorul unei interventii chirurgicale minore!

Specilistii britanici au produs senzatie în comunitatea stiintifica cu descoperirea lor! Diabetul se poate vindeca definitiv daca se extrage chiar si mai putin de un gram de grasime din pancreas. Metoda a fost experimentata pe 27 de pacienti obezi, dintre care 18 erau diagnosticati cu diabet de tip 2, tratati în Spitalul Universitar Newcastle. Toate aceste persoane au fost supuse unei interventii chirurgicale minim-invazive bariatrice, prin care a fost montat un inel gastric pentru reducerea absortiei substantelor nutritive.

Dupa aceste operatii toti pacientii au pierdut în greutate, iar scanarile ulterioare au confirmat ca acest proces corespunde unei reduceri drastice a nivelului de grasime din organism. În cazul diabeticilor, în ciuda pierderii kilogramelor în plus nu se înregistra si o scadere a nivelului de grasime din pancreas. Astfel, cercetatorii au ajuns la concluzia ca o interventie directa asupra pancreasului poate avea efect. Rezultatele acestei operatii au fost spectaculoase, iar toti cei 18 pacientii s-au vindecat de diabet.

Diabetul zaharat de tip 2, cunoscut si sub numele de diabet cu debut la varsta adulta se caracterizeaza prin faptul ca pancreasul continua sa produca insulina, uneori chiar mai multa decat în mod natural. Organismul dezvolta rezistenta la efectele insulinei, astfel încat în realitate exista un deficit insulinic. În întreaga lume s-a înregistrat o crestere exponentiala a acestei maladii, pe fondul cresterii în greutate a populatiei.

Pana în prezent, se credea ca nu exista un tratament împotriva acestei teribile maladii cronice, iar pacientul trebuie sa tina sub control strict nivelul de zahar din sange, glicemia.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: diabetul de tip 2 poate fi vindecat definitiv. iata solutia incredibila