Diabetul de tip 2 nu trebuie sa fie un diagnostic pe viata! Poate intra in remisiune, daca stii ce sa faci

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, May 8, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Un studiu de anvergura realizat in Marea Britanie a aratat ca diabetul de tip 2 nu trebuie sa fie o boala pe viata, acesta putand intra in remisiune daca se fac cateva schimbari. Un anumit tip de alimentatie poate face ca boala sa intre in remisiune chiar si in cazul celor care au primit diagnosticul cu ani in urma.

In cadrul studiului clinic, 300 de oameni diagnosticati cu aceasta afectiune au fost inclusi intr-un program de management al greutatii. In cazul a 86% dintre cei care au slabit 15 kilograme sau mai mult, boala a intrat in remisiune, arata Science Alert, care citeaza raportul aparut in prestigiosul jurnal The Lancet.

Subiectii cooptati pentru studiu au fost oameni cu varste cuprinse intre 20 - 65 de ani, toti diagnosticati cu diabet de tip 2 cu cel mult sase ani inainte. 149 dintre acestia au fost inclusi in programul de management al greutatii, restul urmand recomandarile medicului lor de familie. Cei din prima grupa au urmat o dieta constand in supe si shake-uri, din care-si luau nu mai mult de 825 - 853 de calorii pe zi.

Dupa o perioada de trei - cinci luni, alimentele "obisnuite" le-au fost reintroduse in dieta, treptat, intr-o perioada de doua pana la opt saptamani. In tot acest timp, subiectilor li s-a oferit sprijin pentru a-si pastra greutatea si a face mai multa miscare.

In cazul a aproape 90% dintre cei care au slabit 15 kilograme sau mai mult boala a intrat in remisiune. Acelasi rezultat l-au obtinut si 57% dintre cei care au reusit sa slabeasca 10 pana la 15 kilograme si 34% dintre cei care au dat jos intre 5 - 10 kilograme.

sursa: ziare.com

In : Stiri din Sanatate 


Tags: diabetul de tip 2 nu trebuie sa fie un diagnostic pe viata! poate intra in remisiune  daca stii ce sa faci