Imagini pentru baie

O baie curata este esentiala pentru mentinerea unui mediu sanatos in casa, cu atat mai mult cu cat germenii din baie pot ajunge si in celelalte zone din casa.
Toaleta este intotdeauna contaminata cu germeni, dar curatarea regulata a vasului de toaleta, a capacului si in special, a manerului de tras apa, pot impiedica inmultirea germenilor si transmiterea acestora la membrii familiei. Si totusi, cei mai multi microbi se afla in alta parte.

Un profesor în microbiologie de la Universitatea din Ohio, Statele Unite sustine ca podeaua din baie este locul cu cei mai multi microbi pe centimetru patrat. El spune ca multimea bacteriilor variaza in functie de traficul din baie, obiceiurile celor care o folosesc si modul in care este curatata podeaua.

La foarte scurt timp dupa ce a fost spalata, pe podeaua baii se aduna aproximativ 100 de germeni pe centimetru patrat, iar dupa aproximativ o ora acest numar creste la un milion. La un studiu amanuntit s-a descoperit ca pe podele se gasesc stafilococi si bacterii periculoase precum E.Coli, care este responsabila de problemele digestive si infectiile urinare.

sursa: agerpres