Despre efectele dorite si nedorite ale plantelor medicinale

Posted by Alin Marinescu on Thursday, April 19, 2018 Under: Stiri din Sanatate


Medicul Ruxandra Constantina, specializata in medicina holistica, a vorbit despre cum sunt afectate organele de emotiile noastre. Vezi cum te poate imbolnavi frica, ura sau grijile marunte de zi cu zi. „Daca vrem un tratament sau un diagnostic trebuie sa consultam un medic, chiar si daca vorbim despre ceaiuri. Pot aparea efecte nedorite si din cauza plantelor”, a declarat doctorul la TEO SHOW.

Ce remedii naturiste sunt indicate in cazul crizelor biliare. „In cazul unei crize biliara sau o colica biliara, nu se bea anghinare decat atunci cand se iese din criza. Trebuie luata rostopasca, lavanda sau extractul de rozmarin. Merge si coada soricelului. Daca veti citi prospectul unui ceai are 20 de indicatii. Trebuie sa stim care e principala lui actiune”, a mai spus medicul la TEO SHOW.
Ceai de galbenele pentru problemele cu stomacul: „In primul rand, trebuie sa fim atenti la alimentatie. E bine sa evitam verdeturile in exces. Ceaiul de galbenele, de lemn dulce dupa fiecare masa face bine”, adauga dr. Constantina.
Remedii naturale anti-stres. „Daca va treziti dimineata obositi si aveti un stil de viata nesanatos, aveti nevoie de plante adaptogene. Stresul momentului e trecerea de la vara la toamna. Vorbim de rodiola rosea, ne echilibreaza. O alta planta anti-stres este lavanda, ori sub forma de tinctura ori sub forma de ceai sau chiar ulei. Apoi avem produsele stupului – laptisorul de matca, mierea sau polenul ne vitaminizeaza. Adaugati miere si in cafea pentru ca este foarte buna”, completeaza medicul.

Legatura dintre emotii si boli

„Frica ne afecteaza rinichii. Oamenii anxiosi, nervosi, furiosi, au probleme cu ficatul. Nu degeaba se spune ca ne mananca cineva ficatii. Frica afecteaza rinichii. Ura afecteaza inima, la fel si bucuria digestiva. Grijile de zi cu zi afecteaza sistemul digestiv si stomacul. Inainte de a aparea dezechilibrele de la nivelul organelor, apar dezechilibrele de la nivel energetic, care se somatizeaza. Reflexoterapia polarizata restabileste echilibrul energetic si trebuie facuta de un specialist”, inchide medicul.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: despre efectele dorite si nedorite ale plantelor medicinale