Descoperire revolutionara despre schizofrenie

Posted by Alin Marinescu on Saturday, October 21, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru schizofrenie

160 de oameni de stiinta din 27 de institutii din lumea intreaga au examinat felul in care schizofrenia afecteaza materia alba din creier, substanta care ne ajuta sa invatam si sa retinem lucruri noi.

in urma cercetarii, specialistii au descoperit ca intregul sistem de comunicare al creierului este perturbat de schizofrenie. Descoperirea rastoarna toate teoriile emise pana in prezent referitoare la aceasta afectiune, potrivit carora, boala afecteaza doar anumite parti ale creierului, adica acelea care regleaza personalitatea, capacitatea decizionala si perceptia auditiva.

Astfel, cercetatorii au ajuns la concluzia ca schizofrenia poate fi „o tulburare a conectivitatii structurale globale a creierului".

Cu toate acestea, chiar si studiul in cauza arata ca boala are un impact mai mare asupra a doua regiuni ale creierului, cea care asigura comunicarea intre emisferele cerebrale si cea care are un rol cheie in procesarea informatiilor.

4 tipuri de schizofrenie

Studiul a fost publicat in revista Molecular Psychology. Specialistii sustin ca acesta este cel mai mare studiu in domeniu intreprins vreodata.

Pentru realizarea sa, oamenii de stiinta au comparat datele a aproape doua mii de oameni care sufera de schizofrenie, cu cele a peste 2300 de persoane sanatoase. Informatiile au fost culese din alte 29 de studii efectuate deja in acest domeniu.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: descoperire revolutionara despre schizofrenie