Descoperire neasteptata cu privire la boala Parkinson. Riscul aparitiei poate fi redus semnificativ

Posted by Alin Marinescu on Sunday, September 10, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru boala Parkinson

Utilizand date adunate de la peste 100 de milioane de prescriptii medicale din Norvegia, cercetatorii au descoperit ca medicamentele care trateaza astmul injumatatesc riscul pacientilor de a dezvolta boala Parkinson.

Cercetatorii de la Universitatea din Bergen, Norvegia, au realizat un studiu de amploare care a inclus informatii din baza de date a prescriptiilor medicale din Norvegia, scrie descopera.ro, care citeaza Science Daily.

impreuna cu cercetatori de la Harvard, profesorul Trond Riise, autorul acestui studiu, au analizat mai mult de 100 de milioane de prescriptii inregistrate incepand cu anul 2004.

In cadrul acestui studiu, unde cercetatorii au putut observa conexiunile intre medicamentele utilizate si boala, a reiesit ca prevenirea bolii Parkinson este asociata cu prescriptiile medicale care trateaza astmul si cu medicamentele pentru hipertensiune.

Ideea unui astfel de studiu a aparut ca urmare a experimentelor cercetatorilor de la Universitatea Harvard, care au observat efectele anumitor medicamente asupra celulelor nervoase ale animalelor, aratand, printre altele, ca exista o influenta asupra riscului aparitiei bolii Parkinson in cazul administrarii unor medicamente care in mod normal sunt pentru tratarea astmului.

„Am analizat toata populatia norvegiana si am ajuns la aceleasi rezultate care au fost si in experimentele pe animale ale Universitatii Harvard. Aceste medicamente nu au mai fost studiate pana acum in relatie cu boala Parkinson”, precizeaza Riise. Cercetatorul mai precizeaza si ca „descoperirile noastre pot fi inceputul unui nou mod de tratare a acestei boli extrem de serioase”.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: descoperire neasteptata cu privire la boala parkinson. riscul aparitiei poate fi redus semnificativ