Dependenţa de Internet poate ascunde boli grave

Posted by Alin Marinescu on Monday, October 10, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru dependenta de internet

Un studiu recent sugerează că dependenţa de Internet poate ascunde boli grave. Tinerii care stau mereu conectaţi online şi nu pot rezista mai mult de câteva minute fără să-şi verifice telefonul sau tableta ar putea suferi de anumite boli psihice.
Un studiu recent, realizat de o echipă de psihiatri de la Universitatea McMaster din Ontario, Canada, sugerează că tinerii dependenţi de Internet ar putea fi depresivi, anxioşi sau foarte impulsivi, scrie independent.md. În plus, ei riscă să dezvolte un grav deficit de atenţie.
În cadrul studiului, ei au monitorizat activitatea online a 254 de studenţi de la universitate. Dintre aceştia, 33 erau dependenţi de Internet. Ei nu putea să renunţe la reţelele sociale, simţeau mereu nevoia să vadă clipuri online şi să discute cu prietenii pe chat.
Aceşti tineri aveau probleme în cadrul rutinei lor zilnice. Aveau momente de depresie, nu erau atenţi şi nu-şi gestionau bine timpul, prin urmare nu puteau desfăşura o activitate normală. Cercetătorii nu ştiu însă dacă dependenţa de Internet este doar o manifestare a unor boli psihice sau dacă ea este cea care declanşează afecţiunile.

Sursa:   www.antenasatelor.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: dependenţa de internet poate ascunde boli grave