Deodorantele contin substante periculoase care pot produce cancer

Posted by admin. on Friday, May 29, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Majoritatea deodorantelor și antiperspirantelor conțin anumite substanțe nocive pentru organismul uman, și ar putea genera cancerul la sân, cancerul la prostată, boala Alzheimer și tulburările glandei tiroide. Click! îți arată care sunt cele mai toxice substanțe periculoase din deodorante.

Aluminiul, parabenii, parfumurile sintetice și talcul ar putea fi cele mai des întâlnite substanțe periculoase din deodorante. Pielea este un înveliș viu cu o capacitate mare de absorbție, iar din acest motiv trebuie să o ferim de contactul cu anumite ingrediente regăsite în produsele cosmetice.

Substanțe periculoase din deodorante: Aluminiul

Aluminiul este unul dintre cei mai cunoscuți compuși de pe lista cu substanțe periculoase din deodorante. Acesta este un element chimic, cu un efect toxic asupra organismului uman, întrucât acționează împotriva transpirației prin intermediul unei soluții acide, care formează un „dop” blocând glandele sudoripare. Totuși, transpirația continuă să se acumuleze în interiorul glandei, iar toxinele se eliberează în interiorul organismului.

Un studiu realizat în anul 2007 relevă faptul că aluminiul, una dintre cele mai des întâlnite substanțe periculoase din deodorante, este cauza principală a dezvoltării cancerului la sân. Testele cercetătorilor au arătat că femeile care foloseau astfel de produse cosmetice ar fi avut aluminiu depozitat în țesutul mamar afectat, concentrațiile cele mai mari fiind localizate în zona dinspre axile. Majoritatea produselor antiperspirante din comerț conțin până la 25% săruri de aluminiu.

Substanțe periculoase din deodorante: Parabenii

Parabenii, de asemenea, se află pe lista cu substanțe periculoase din deodorante. Aceștia sunt folosiți drept conservanți, care prelungesc perioada de valabilitate a produselor cosmetice. Un alt studiu, publicat în anul 2012, realizat tot pe femeile care au suferit de cancer la sân, relevă faptul că aproximativ 99% din 160 de mostre prelevate în urma operațiilor de mastectomie conțineau parabeni. Aceste substanțe chimice pot produce tulburări endocrine, iar cercetătorii cred că ar putea fi una dintre cauzele dezvoltării cancerului la sân.

Substanțe periculoase din deodorante: Parfumurile sintetice

Majoritatea produselor cosmetice conțin parfumuri sintetice, care se află, și ele, pe lista de substanțe periculoase din deodorante. Acestea sunt produse în laborator în scop comercial, fiind vândute ulterior în industria produselor cosmetice. Totuși, s-a descoperit că și aceste parfumuri sintetice ar putea fi unul dintre factorii care duc la apariția cancerului la sân, în rândul femeilor, dar și a cancerului la prostată, în rândul bărbaților. Acestea pot duce și la anomalii congenitale, alergii, tulburări ale sistemului nervos central și endocrin.

sursa: click.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: substante periculoase din deodorante  aluminiu in deodorant  parabeni in deodorant  parabeni  aluminiu  parfumuri sintetice  cancer la san  cancer la prostata