De ce unii oameni se inrosesc imediat ce consuma alcool

Posted by Alin Marinescu on Thursday, May 25, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru rosu de la alcool

Unele persoane se trezesc ca fata lor se inroseste imediat ce consuma chiar si o cantitate mica de alcool. Desi nu si-au facut niciodata probleme in legatura cu acest fapt, fenomenul nu ar trebui ignorat, pentru ca nu este deloc un semn bun.

Acei oameni care se inrosesc imediat ce consuma putin alcool sufera de fapt de o afectiune denumita reactie de inrosire a fetei. Practic, ei isi otravesc corpul de fiecare data cand beau alcool. 

Simtomele acestei afectiuni sunt: inrosirea tenului, greata, durerile de cap si intetirea ritmului cardiac. Acest lucru se intampla din cauza acetaldehidei. Acest compus chimic se formeaza imediat ce alcoolul intra in contact cu ficatul. Aceasta se transforma rapid in acetat, in cazul oamenilor normali, potrivit gandul.info. 

In cazul celor care sufera de reactia de inrosire a fetei la alcool, transformarea acestuia din urma in acetaldehide se produce mai lent, iar rezultatele sunt: un risc mai mare de otravire cu acetaldehide, risc crescut de aparitie a cancerului cavitatii bucale si la nivelul gatului. Aceasta afectiune se transmite genetic, originea ei fiind identificata in China centrala si, pentru ca are origine genetica, nu exista leac pentru ea. 

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce unii oameni se inrosesc imediat ce consuma alcool