De ce trebuie sa gasim o solutie pentru migrene

Posted by Alin Marinescu on Friday, May 11, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Un studiu recent a aratat ca persoanele care sufera de migrene sunt mai predispuse sa fie deprimate si sa aiba ganduri suicidale; de asemenea, adultii mai tineri sunt cei mai vulnerabili. Oamenii care sufera de migrene sunt de doua ori mai predispusi la depresie, comparativ cu semenii lor care nu sufera de dureri de cap, potrivit unui studiu nou citat de health24.com. Iar acei oameni care s-au confruntat de-a lungul vietii lor cu migrene, in special persoanele sub 30 de ani, sunt de asemenea mai predispusi sa ia in considerare sinuciderea, spun cercetatorii canadieni care au condus acest studiu.

Ce poti sa faci? Autorii studiului sustin ca sunt necesare atat tomografii, dar si analize de rutina la nivelul creierului, dar si interventii din partea prietenilor sau familiei in cazul persoanelor care au migrene si care au riscuri ridicate in ambele situatii: depresie si ganduri suicidale.

Studiul a fost publicat recent online in jurnalul Depression Research and Treatment si a fost realizat pe mai mult de 6000 de canadieni care au spus ca au fost diagnosticati cu migrene. Cercetatorii de la Universitatea din Toronto nu sunt siguri de ce tinerii sub 30 de ani care sufera frecvent de migrene au asa o mare rata de depresie si de ganduri de sinucidere. O posibila explicatie ar putea fi data de faptul ca persoanele acestea sub 30 de ani cu migrene nu au reusit inca sa gaseasca un tratament adecvat sau sa dezvolte un mecanism care sa le micsoreze durerea si impactul acestei boli.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce trebuie sa gasim o solutie pentru migrene