De ce trebuie sa fii mai intai sotie si apoi mama

Posted by Alin Marinescu on Thursday, August 31, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru familie

Multe mame cred ca daca au deja un copil, care este cea mai importanta persoana din viata lor, ele nu mai au nevoie sa-si piarda timpul pentru stabilirea relatiilor cu sotul.

Îti mai amintesti de timpurile cand erai numai tu si sotul tau, îndragostiti la nebunie, împreuna împotriva întregii lumi? Cu siguranta da! Eu trec si acum printr-o astfel de perioada, doar ca acum lucrurile stau diferit, pentru ca asteptam primul nostru copil.

Am observat ca m-am schimbat: totul a început sa se roteasca în jurul copilului, nu al sotului meu si a relatiei noastre, ceea ce m-a facut sa ma gandesc la prioritatile mele.

Am vazut diverse tipuri de mame. Unele erau atat de obsedate de copii lor, încat sotii lor pareau doar un atasament optional la familie, ci nu o parte componenta a ei. Multe mame cred ca n-au probleme cu sotii: ele cred ca au deja un copil, care este cea mai importanta persoana din viata lor, deci nu mai au nevoie sa-si piarda timpul pentru stabilirea relatiilor cu sotul.

stiu ca poate fi greu sa cresc copiii si sa fiu o sotie grijulie, dar stiu de asemenea ca este important sa pot mentine casatoria si relatia cu sotul meu, în mod prioritar, în viata.

Aceasta înseamna ca uneori trebuie sa fii în primul rand o sotie buna si doar apoi, o mama buna. Dar acesta este cel mai bun lucru pe care îl poti face nu ndoar pentru sotul tau, ci si pentru tine însuti si pentru copii tai.

Iata cateva motive:
El, într-adevar, a fost primul. Relatia cu sotul tau este componenta principala, fundamentul pe care a crescut familia ta frumoasa. si asta este ceva care o va sustine, o va ajuta sa supravietuiasca în vremuri dificile, la urma urmei, ce fel de casa va dura mult timp fara fundament?

Parintii care îsi iubesc nu doar odraslele, ci si se iubesc reciproc - este ceea ce are nevoie fiecare copil. si o puteti avea daca acordati timp celui mai special om din viata voastra.

Copiii vostri vor observa acest lucru. Ceea ce admir în mod special la parintii mei este ca au încercat în fiecare saptamana sa-si organizeze o întalnire romantica. Nu, nu a fost o cina la restaurant si flori ca la începutul iubirii. Dimpotriva, ei puteau merge chiar si la o scurta plimbare în parc. si, desi eram foarte mica, îmi amintesc foarte bine totul.

Copiii observa mult mai mult decat credem noi. Deci, punandu-va în prioritate relatiile personale, aratati un exemplu similar copiilor vostri. În plus, acest lucru este foarte important pentru sanatatea lor fizica si emotionala, întrucat le face sa se simta în siguranta.

Nu poti fi o mama buna, daca nu esti o sotie buna. Sa fim sinceri: o singura problema afecteaza toate celelalte parti armonioase ale vietii. Acelasi lucru se întampla si în familie: daca avem probleme cu sotul, acest lucru va afecta felul în care ne tratam copii.

O relatia puternica cu sotul tau este cel mai bun lucru pe care îl poti face pentru familia ta.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce trebuie sa fii mai intai sotie si apoi mama