De ce sunt periculoase testerele cosmetice din magazine

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, January 31, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru testerele cosmetice din magazine

Produsele cosmetice sunt articole de uz personal, pe care nu este indicat sa le folosesti in comun nici macar cu membrii ai familiei. 

Cum ramane, atunci, cu testerele din magazine?

Cand vine vorba de machiaj, nu-ti poti lua un fond de ten, un ruj sau un baton corector fara sa vezi daca se potriveste trasaturilor tale. Cu toate acestea, testerele pe care le gasesti in magazine sunt inlocuite in cel mai fericit caz o data pe an, motiv pentru care sunt pline de bacterii si mucegai. O serie de teste realizate la departamentul de microbiologie de la New York University au aratat ce microbi se transmit cand folosesti acelasi fard, fond de ten sau ruj in comun cu sute de straini. Ei bine, majoritatea mostrelor si aplicatoarelor disponibile la departamentul de cosmetice seamana in mare parte cu o bara din autobuz, manerul usii de la o toaleta publica sau tastatura de la calculator, in ceea ce priveste bacteriile si mucegaiurile acumulate. Recomandat este sa folositi aceste testere aplicand produsele pe dosul palmei, spre exemplu, dupa care sa va spalati temeinic, pentru a nu intra in contact cu bacteriile care iti pot afecta serios sanatatea.

5 pasi ca sa inveti sa testezi corect produsele cosmetice
Rujul trebuie testat intotdeauna pe mana si niciodata direct pe buze. Este indicat sa rasucesti rujul pana la maximum si sa aplici o linie usoara pe mana, folosind partea laterala a rujului si nu capatul care este cel mai contaminat. Dupa aplicare, dezinfecteaza mana. Daca folosesti rujul direct pe buze, riscurile cresc.
Mascara nu trebuie aplicata niciodata pe gene, deoarece prezinta cel mai mare risc de contaminare. Te poti alege cu infectii, alergii, iritarea ochilor. Cel mai bine este sa testezi produsul pe puful de pe brat ca sa-ti dai seama de alungirea si volumul produsului respectiv. Alti experti in beauty spun ca poti testa mascara aducandu-ti propria periuta de acasa.
Fardurile, blush-urile sau pudrele trebuie testate tot pe mana. Este bine sa stergi cu un servetel primul strat de praf pudra, iar apoi sa-l aplici. Poti intreba daca exista aplicatoare de unica folosinta. In cazul acestora, riscul de infectii este mai mic deoarece acestea sunt produse “uscate” care nu favorizeaza dezvoltarea bacteriilor.
Fondul de ten este un produs care trebuie testat in apropierea fetei ca sa te asiguri ca il alegi pe cel mai bun. Este indicat sa-l testezi pe gat, dar inainte de a-l testa, aplica putin pe un servetel ca sa scapi de primul strat, mai periculos. De asemenea, foloseste un buretel curat atunci cand aplici fondul de ten.
Creionul dermatograf sau eyeliner-ul trebuie testate pe dosul mainii, daca vrei sa-ti dai seama mai bine de culoare si textura. Aceste produse nu trebuie testate direct pe pleoape deoarece pot cauza conjunctivita.
O alternativa ca sa eviti pericolele testerelor cosmetice este sa cumperi produse din magazinele cosmetice care iti ofera testere de unica folosinta.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce sunt periculoase testerele cosmetice din magazine