De ce slăbim de la apă cu lămâie

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, February 14, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru apă cu lămâie

Bogate în fibre şi pectine, lămâile favorizează apariţia senzaţiei de saţietate şi „topesc” ţesutul adipos. Iată care este mecanismul slăbirii în urma consumului de apă cu zeamă de lămâie.
Specialiştii susţin că lămâile sunt diuretice şi alcaline, iar persoanele cu o alcalinitate mai crescută în organism slăbesc mai repede. În plus,  apa cu suc de lămâie poate înlocui, cu succes, o gustare. Dacă îţi faci un obicei din a bea apă cu lămâie de câte ori simţi nevoia să mănânci, de exemplu, ceva dulce, sigur vei slăbi.

Energizant natural
Mai mult, apa cu lămâie poate înlocui cu succes consumul de cafea în exces, deoarece are proprietăţi energizante, pe termen lung, nu doar timp de una-două ore, ca în cazul cafelei. De asemenea, apa cu lămâie, băută la micul dejun, îţi curăţă sistemul digestiv de orice toxine care au stat peste noapte în corpul tău. Lămâia este un diuretic natural şi ajută corpul să se detoxifice, iar vitamina C din ea stimulează eliminarea impurităţilor din sânge şi face tenul mai frumos şi mai luminos.

Stimulează digestia şi creşte imunitatea
Lămâia stimulează tractul gastrointestinal şi chiar are un impact puternic împotriva bacteriei Helicobacter pylori. De asemenea, un pahar de apă cu lămâie asigură protecţie puternică împotriva răcelilor, iar potasiul din acest fruct stimulează creierul şi controlează presiunea sangvină, deci asigură şi protecţie împotriva afecţiunilor cardiac. Un lucru este însă foarte important: apa în care pui sucul de lămâie să nu fie fierbinte pentru că  distruge enzimele benefice din acest fruct. Ideal ar fi ca apa să fie doar călduţă.

Sursa:   www.ziarulring.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce slăbim de la apă cu lămâie