De ce simti ca iti este foame mereu

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, September 21, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru senzatie de foame

Tocmai ai mancat si simti ca nu e suficient? Nu ti se intampla doar tie. Pofta continua de mancare vine din greselile pe care le faci in alimentatie plus un stil de viata dezordonat.

Iata 4 motive pentru care simti ca nu te mai saturi

Sa incepem cu primul. Un somn de minimum 8 ore, cum scrie la carte, ne face mai frumosi si mai sanatosi. Atunci cand organismul duce lipsa de energie, compenseaza din alte surse precum nerecomandata portie de cartofi prajiti. Pentru a nu te trezi noaptea sa dai buzna in bucatarie, la frigider, consuma inainte de somn alimente bogate in vitaminele D si K.

Pe urma, caloriile goale pastreaza senzatia de foame. Dar ce sunt caloriile goale? Este o sintagma folosita pentru a descrie alimentele bogate in calorii, dar goale din punct de vedere nutritiv precum chipsurile sau croissantele cu ciocolata din comert.

Urmatorul motiv este cel mai cunoscut dintre toate, deoarece s-a scris si s-a dezbatut mult despre asta. Exista o falsa senzatie de foame care ascunde, de fapt, nevoia organismului de a fi hidratat. Deshidratarea pacaleste creierul, iar informatiile pe care acesta ti le da sunt interpretate ca senzatie de foame.

O idee foarte proasta este sa consideri cafeaua mic dejun. Iti va da energie pentru cateva ore, insa nu te va hrani. Evita sa bei cafea inainte sa mananci ceva. Nu uita ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, iar daca te trezesti dimineata fara sa te hranesti, foamea te va urmari pana in toiul noptii. Un astfel de decalaj se va simti pe sunculitele care ti se formeaza.

sursa: revistateo

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce simti ca iti este foame mereu