De ce semintele de canepa sunt un aliment perfect

Posted by Alin Marinescu on Monday, March 12, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Semintele de canepa ofera un spectru larg de beneficii pentru sanatate, cele mai importante fiind: cresterea nivelului de energie, reglarea nivelului colesterolului, imbunatatirea circulatiei, intarirea sistemului imunitar si nervos, recuperarea rapida in cazul leziunilor, reducerea stresului, diminuarea simptomelor dermatitelor atopice si alergiilor. Uleiul de canepa este unul dintre cele mai potrivite uleiuri pentru consumul pe termen lung si contine raportul ideal de omega 3/omega 6 si anume 1:3. 

Semintele de canepa sunt unele dintre cele mai nutritive alimente de pe pamant si au fost o sursa traditionala de nutritie in multe tari in decursul a mii de ani. Ele pot fi consumate in moduri variate precum: salate de legume si fructe, muesli, produse de panificatie, retete de paste si orez, lapte de canepa. Semintele de canepa pot fi incadrate din punct de vedere biologic in categoria nucilor sau semintelor oleaginoase. Se folosesc in supe, salate, legume pasate, hummus, pasta de avocado, budinci, salate de fructe etc.

Ulei din seminte (15g)
Valoare energetica 126 Kcal/527 KJ
Proteina 0 g
Glucide 0 g
Total grasimi 14 g, din care: Saturate 1.4 g / Nesaturate 12.5 g
Acid oleic (18.1 omega-9) 1.7 g
Acid linoleic (18.2 omega-6) 7.7 g
Acid gama- linolenic GLA (18:3 omega-6) 0.5 g
Acid alfa- linolenic LNA (18:3 omega-3) 2.5 g
Acid stearidonic SDA (18:4 omega-3) 0.1 g
Colesterol 0 mg
Vitamina E 1.35 mg

Canepa este unul dintre alimentele perfecte ale naturii, un super-aliment care poate ajuta la mentinerea sanatatii si a starii de bine.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce semintele de canepa sunt un aliment perfect