De ce se spune ca este sanatoasa ciocolata neagra

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, December 6, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ciocolata neagra

În ciocolata neagra exista o cantitate mare de cacao, iar aceasta este bogata în flavonoizi, compusi care se sintetizeaza natural în anumite plante, recunoscute a avea proprietati miraculoase asupra sanatatii, afirma nutritionistul Lygia Alexandrescu. 

Grasimile din ciocolata cu lapte sunt saturate, iar consumul lor creste componenta nociva a colesterolului si deci riscul de boala coronariana, precizeaza specialistul.

„În pastaia de cacao exista semintele de cacao si acestea contin un procent mare (20%) de flavonoizi. Flavonoizii se mai gasesc într-o mare varietate de plante: afine, mere, alune, ceapa, ceai verde, etc. Proprietatile flavonoizilor au devenit un subiect foarte discutat atat în media, cat si în jurnalele de specialitate. S-a dovedit experimental ca, prin consumul de alimente de origine vegetala bogate în flavonoizi, organismul este protejat împotriva stresului oxidativ, adica îsi manifesta capacitatea de substanta antioxidanta", a completat aceasta.

Lygia Alexandrescu mentioneaza ca antioxidantii ajuta celulele organismului sa reziste la atacul radicalilor liberi care se formeaza în corp în urma proceselor biochimice, precum digestia unor alimente foarte procesate, inspirarea unui aer încarcat cu substante toxice (noxe, nicotina, etc): „Atunci cand cantitatea de antioxidanti din organism scade, radicalii liberi actioneaza negativ si variat asupra organismului, de la cresterea nivelului colesterolului sanguin si pana la modificarea structurii membranei celulare si aparitia celulelor tumorale".

sursa:kromania.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce se spune ca este sanatoasa ciocolata neagra