De ce se nasc unii bebelusi cu atat de mult par?

Posted by Alin Marinescu on Thursday, December 14, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru bebelus cu par

Studiile au demonstrat ca viitoarele mamici care sufera de arsuri la stomac in timpul sarcinii au mai multe sanse sa nasca bebelusii cu atat de mult par incat sa se mire si ele. In multe cazuri, acest lucru se datoreaza influentei hormonale a estrogenului asupra fatului in crestere.  Fiecare parte a trupului bebelusilor pare o dulce descoperire in cazul parintilor, iar asta include si acele fire fine de par matasos de pe cap. Nou-nascutii cu mult par pe cap pot fi atractia familiei atunci cand se nasc. Inainte de a incepe sa postezi fotografiile adorabile cu cel mic, este posibil sa iti doresti sa afli cum a ajuns bebelusul sa aiba o podoaba capilara atat de bogata si, in primul rand, de ce nu ar trebui sa te ingrijoreze acest lucru.

Lanugo este parul subtire si moale regasit pe fata, umeri si spatele unui nou-nascut. Acest par se dezvolta de obicei in timp ce fatul creste in pantece si dispare la 36-40 de saptamani petrecute in burtica. Daca bebelusul se naste cu o cantitate considerabila de par pe tot corpul, acesta va cadea cand cel mic va implini 4 luni. Lanugo se dezvolta cu scopul principal de a proteja copilul in timpul perioadei petrecute in cavitatea amniotica. Pielea bebelusului va fi acoperita de o substanta asemanatoare branzei ca textura, numita vernix. Lanugo serveste ca o suprafata adeziva pentru ca vernixul sa ramana pe pielea bebelusului, fara a fi spalat de lichidul amniotic.

Sarcina nu este cea mai usoara perioada din viata unei femei, iar arsurile la stomac pot reprezenta unul dintre motive. Studiile pe termen lung efectuate pe esantioane formate din femei gravide cu cazuri usoare pana la severe de arsuri la stomac au aratat ca bebelusii femeilor care au suferit de arsuri la stomac in timpul sarcinii au avut mai mult par pe cap. Uneori, parul a putut fi detectat si la ecografie. 

Orice se poate intampla in timpul unei sarcini, majoritatea lucrurilor fiind direct influentate de mediu, genetica, hormoni si multi alti factori. Tot ce trebuie sa faci este sa fii optimista, sa ai grija de tine si sa fii pregatita sa-l accepti pe micutul tau, indiferent daca are sau nu par la nastere.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce se nasc unii bebelusi cu atat de mult par?