De ce sa te alarmezi daca ai o pupila marita

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, March 28, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Petreci mult in oglinda si totul ti se pare in regula la fata ta? Te-ai uitat mai atent la ochii tai? Ochiul tau drept te poate avertiza in legatura cu anumite afectiuni si anunta chiar si perioada care ti-a mai ramas pentru a te trata. Altfel, finalul va fi unul grav!

In ochi se pot citi multe lucruri: de la bucurie, tristete pana la ura, invidie sau dragoste. Dincolo de sentimentele pe care ochii nostri le transmit, acestia ne avertizeaza si asupra starii de sanatate. Precaritatea acesteia poate fi descoperita printr-o singura privire in oglinda.

Cercetatorii canadieni sustin ca daca ai pupila de la ochiul drept mai mare decat cealalta, ascunde o problema medicala serioasa. Anomalia pupilelor anunta boli de inima, un atac cerebral in viitor sau chiar predispozitia la formarea unei tumori cerebrale. Tot pupila de la ochiul tau drept te poate anunta daca ai sifilis sau risti sa ai scleroza multipla.

Acest test simplu este valabil doar in cazul persoanelor care nu consuma droguri sau medicamente cu efect halucinogen. In aceste cazuri, pupilele o iau razna fara a insemna ca persoana respectiva este grav bolnav. In mod normal, daca nu consumi nicio substanta de acest timp si o pupila este mai mare decat cealalta, consulta imediat un medic!

Alte semne care anuta prezenta unor afectiuni

Ochii ingalbeniti iti spun ca ficatul tau are probleme. Te poti confrunta cu ciroza. Ingalbenirea este cauzata de cresterea nivelului de bilirubina, un compus sintetic al hemoglobinei.
Petele pe cornee iti spun ca ai mostenit o boala din familie. Boala Wilson provoaca acumulari de cupuri in tesuturile organismului, incluzand creierul si ficatul. Netratata, aceasta boala poate fi fatala.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce sa te alarmezi daca ai o pupila marita