De ce sa stai la soare chiar daca nu tii sa te bronzezi

Posted by Alin Marinescu on Monday, July 31, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru bronzare

Potrivit unor studii de specialitate, sa stam în lumina naturala este mai mult decat un tratament pentru urmele lasate de iarna geroasa. Deasemnea, psihiatrii sustin ca plimbarea în aer liber elibereaza tensiunea.

Stresul se poate declansa atunci cand corpurile noastre nu stiu ce ora este, iar expunerea retinei la lumina soarelui reseteaza ceasul biologic si astfel creierul este programat. De aceea, specialistii recomanda o scurta plimbare fara ochelari de soare timp de 20 de minute pe zi, 3 zile pe saptamana.

Totodata, fototerapia este si un supliment de vitamina D care este de mare ajutor. Perioadele scurte de expunere la soare sunt recomandate pentru combaterea deficitului de vitamina D, care poate compromite masa osoasa si functiile musculare. În unele situatii, poate da rahitism la copii.

Cateva minute in aer liber pot inlocui suplimentele de vitamina D

Studiile au demonstrat ca, în special copiii, femeile însarcinate si o parte semnificativa dintre adulti nu au în organism o cantitate suficienta de vitamina D. Cateva minute în aer liber, bucurandu-te de razele soarelui, pot înlocui suplimentele de vitamina D avand în vedere ca aceasta se produce în piele, sub actiunea razelor de soare ultraviolete.

Vitamina D este implicata major în metabolismul calciului si al fosforului, determinand procesul de mineralizare a oaselor. Se poate gasi în alimente precum galbenusul de ou, laptele, uleiul de peste si unele cereale.

Nivelul vitaminei D scade în perioada iernii si la persoanele în varsta din cauza subtierii stratului tegumentar.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce sa stai la soare chiar daca nu tii sa te bronzezi