De ce sa nu luam prea des pastile efervescente

Posted by Alin Marinescu on Sunday, November 26, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru pastile efervescente

Din cauza continutului de sare, consumul regulat de pastile efervescente creste riscul unor probleme cardiovasculare. Acest lucru nu înseamna ca medicamentele împotriva durerilor trebuie evitate, însa este bine sa fie luate cu moderatie.

Medicamentele respective contin cantitati destul de mari de sodiu, iar acumularea lor duce la riscuri de tulburari potential serioase, tinand seama ca aporturile de sare se adauga la cele adesea prea mari din alimentatie.

Specialisti britanici de la University College din Londra au demonstrat acest lucru analizand date privitoare la cateva zeci de mii de adulti englezi, afectati sau nu de o boala sau un eveniment cardiac sau vascular (hipertensiune, infarct, AVC). Rezultatul pune în evidenta o relatie între aportul de sodiu continut în medicamentele efervescente si riscul de accident cardiac si cerebro-vascular, scrie passionsante.be

Specialistii britanici recomanda consumul acestor medicamente în varianta fara sodiu. O pastila efervescenta luata din cand în cand nu prezinta niciun pericol, însa oamenii care iau regulat trebuie sa se gandeasca mai bine înainte sa o faca.

Comprimatele efervescente se absorb într-un timp mai scurt decât cele solide. De aceea, în cazul unei hipocalcemii care nu necesită intervenţie de urgenţă (criză de spasmofilie, care impune administrarea de calciu intravenos), este de preferat calciul efervescent celui sub formă de pastile.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce sa nu luam prea des pastile efervescente