De ce sa mananci sfecla rosie?

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, March 13, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Sfecla se poate manca in foarte multe feluri si are o multime de beneficii pentru sanatate. Descopera cateva dintre cele mai combinatii ca sa gatesti sfecla rosie!

Sfecla rosie in otet este delicioasa. La fel putem sa spunem si despre o salata de sfecla cruda cu ceapa rosie si mult patrunjel. Insa, trebuie sa descoperi si alte modalitati ca sa gatesti sfecla pentru a te bucura de toate beneficiile ei.

Un smoothie cremos cu sfecla rosie poate sa fie cu adevarat energizant si are un efect detoxifiant asupra ficatului. De asemenea, sfecla rosie mai poate sa fie folosita pentru a prepara briose, supe crema hranitoare, salate pline de vitamine, dar si negrese gustoase. Este unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali la care putem sa apelam cu usurinta cand nu avem la dispozitie o multime de fructe si legume de culori variate. De asemenea, trebuie sa stii ca sfecla rosie reprezinta o sursa excelenta de vitamina B, vitamina A, betacaroten, folati, mangan, potasiu, fibre, vitamina C, magneziu, fier, cupru si fosfor.

Sfecla rosie este foarte buna pentru persoanele care au hipertensiune arteriala. Potrivit celebrul Dr. Oz, sfecla este cea mai buna sursa de antioxidanti si nitrati naturali, care au rolul de a imbunatati circulatia sanguina. Acesti nitrati care se regasesc in mod natural in sfecla stimuleaza eliberarea unei molecule (oxidul nitric) care produce efectul de largire a arterelor, astfel incat sangele circula mai usor si scade tensiunea arteriala.

Sucurile presate la rece cu sfecla rosie si morcov au un puternic efect detoxifiant asupra ficatului si curata organismul de toxine. Datorita betainei, sfecla rosie are un efect detoxifiant asupra ficatului, aceasta substanta prevenind acumularea grasimilor in ficat. Sfecla rosie este cel mai bun remediu pentru constipatie. Potrivit specialistilor, o cana cu sfecla rasa are 4 grame de fibre, iar acest lucru are un efect benefic pentru persoanele care sufera de constipatie.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce sa mananci sfecla rosie?