De ce proaspetele mamici au risc scazut de diabet

Posted by Alin Marinescu on Monday, October 9, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru mamici proaspete

Femeile care isi alapteaza copilul la san timp de cel putin 6 luni prezinta mai putine riscuri sa dezvolte in urmatorii 15 ani forma cea mai raspandita de diabet (tip 2), potrivit unui studiu publicat de Journal of the American Medical Association (JAMA).

Studiile aratasera anterior o mai mare toleranta la glucoza la femeile care isi alapteaza copiii.

insa nici un studiu nu stabilise pana in prezent legatura directa dintre durata de alaptare si reducerea riscului aparitiei diabetului de tip 2, care se caracterizeaza printr-un exces permanent de zahar in sange.

Cercetatorii de la Universitatea Brigham si scoala de medicina de la Harvard (Massachusetts, est) au analizat doua grupe de 83.585 si 73.418 de femei care au nascut.

Studiul arata ca alaptarea in cazul femeilor care au nascut in ultimii 15 ani a redus riscul dezvoltarii unui diabet de tip 2 cu respectiv 14 si 15% pentru cele doua grupe.

in schimb, statisticile nu au pus in evidenta diminuarea riscului de diabet la femeile care au nascut cu mai mult de 15 ani in urma.

in studiul lor, cercetatorii au tinut cont de factorii care favorizeaza diabetul precum excesul in greutate, lipsa exercitiilor fizice si un regim alimentar prea bogat. 
Noua milioane de femei sunt bolnave de diabet de tip 2 in SUA.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce proaspetele mamici au risc scazut de diabet