De ce periuta de dinti inteligenta este mai eficienta

Posted by Alin Marinescu on Thursday, August 2, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Periuta de dinti inteligenta este conectata la smartphone si ofera întregii familii o experienta interactiva, care va contribui la îmbunatatirea igienei dumneavoastre orale si implicit a starii de sanatate. Aplicatiile smartphone ofera  masuratori, rapoarte si remindere, datele si rapoartele rezultate putand fi urmarite ulterior sau transmise dentistului dumneavoastra. Unul dupa altul, marii producatori de dispozitive pentru sanatatea personala si-au adaugat în protofoliu propriile versiuni, din ce în ce mai evoluate de periuta de dinti inteligenta. Este vorba despre o solutie de periat „în joaca”. Copilul are în fata un joc si îsi manevreaza personajul miscand periuta în gura, precum un joystick. În felul acesta, programul se asigura ca toti dintii vor fi periati suficient. Desigur, expunerea celor mici la înca un joc în cadrul activitatilor zilnice trebuie privita cu retinere si ocolita de parintii care au deja copii mult prea atrasi de tablete si jocuri.

Ideea are însa mult succes si apartine Kolibree, o companie franceza care si-a ales numele pentru a sublinia greutatea de numai 64 de grame a periutelor sale. Kolibree a recuperat în zona reprosurilor venite de la parinti si cu dezvoltari mai putin „agitate” a interactiunii cu copiii: în loc de jocul clasic de la lansare, astazi sunt disponibile în aplicatie si variante de descoperire, explicare a fiecarei parti din cavitatea bucala etc. Periuta de dinti inteligenta costa 149 euro, primul set de 3 capete este gratuit, la fel aplicatiile smartphone, iar livrarea în Romania 22 euro.

Varianta pentru adulti, adica o periuta conectata prin Bluetooth la smartphone este disponibila de la Oral-B. Aplicatia cu care se leaga periuta are de aceasta data un design medical. Dezideratele sistemului sunt clare: - un periaj corect si cat mai egal pentru toti dintii, - marirea la peste doua minute a timpului de periaj (media mondiala fiind astazi de un minut).

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce periuta de dinti inteligenta este mai eficienta