De ce oamenii inteligenti traiesc mai mult?

Posted by Alin Marinescu on Thursday, July 13, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru oameni inteligenti

Oamenii inteligenti traiesc mai mult, potrivit uneia dintre cele mai recente cercetari publicate in British Medical Journal.

Cercetatorii observasera din urma cu mult timp o legatura dintre coeficientul de inteligenta ridicat si o durata mai mare a vietii. Aceasta legatura a fost atribuita mai degraba factorilor asociati unui IQ mai mare. 

Cei care au un nivel mai ridicat de inteligenta au sansa de a accede in pozitii mai bune la locul de munca si, astfel, sa câstige mai mult, ambii fiind factori care influenteaza sansele de atingere a unei vârste inaintate. 

Aceasta teorie este acum spulberata de rezultatele unui studiu comprehensiv care arata ca oamenii cu un IQ mai mare sunt mai sanatosi din nastere. 

Intre anii 1930 si 1940 in Scotia au fost facute teste IQ la aproape fiecare copil de 11 ani. Intre participantii la aceasta chestionare au facut parte 33.536 de barbati si 32.229 femei. 

Catherine Calvin, profesor de psihologie la Universitatea din Edinburgh a analizat cauzele mortilor acestora in incercarea de a determina daca exista o legatura intre coeficientul de inteligenta inregistrat in copilarie si durata vietii lor. 

Dupa ce au luat in considerare toti factorii care puteau influenta acest lucru, cum ar fi câstigurile mai mari sau fumatul, cercetatorii au vazut ca nivelul coeficientului de inteligenta se afla in strânsa legatura cu cauzele majore ale decesului. 

Au fost descoperite legaturi puternice intre inteligenta scazuta si problemele respiratorii, bolile de inima sau atacurile cerebrale. IQ-ul din copilarie a fost asociat si cu moartea cauzata de cancer, boli digestive si dementa. 

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce oamenii inteligenti traiesc mai mult?