De ce nu vezi rezultate in urma antrenamentelor de la sala

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, March 14, 2018 Under: Stiri din Sanatate


Desi mergi la sala de cateva ori pe saptamana, uneori chiar de doua ori pe zi, nu vezi rezultatele pe care ai vrea sa le vezi. Stiti vorba aceea, “nu conteaza cantitatea, ci calitatea”. Nu scapam de nevoia calitatii nici cand vine vorba de antrenamentele noastre de fitness. Asadar, cum conteaza mai mult ce faci propriu-zis in timpul petrecut la sala, ci nu cat de mult esti prezenta acolo, iata care ar putea fi motivele pentru care nu vezi rezultatele dorite.

1. Nu esti suficient de atenta
Unii instructori sunt mai buni, altii mai putin buni, dar este responsabilitatea ta sa gasesti un instructor capabil cu care sa te antrenezi. De exemplu, cand mergi la o clasa, asculti ce ti se spune? Dupa ce ai gasit acel instructor pe care te poti baza, asculta-l. Caci acel om petrece ore intregi incercand sa creeze antrenamente cu adevarat eficiente. Asta dupa ce a facut cursuri de pregatire. Cateodata, cheia catre succes este acceptarea faptului ca nu poti ajunge acolo unde iti doresti pe cont propriu si ca ai nevoie de un ajutor specializat.

2. Nu lucrezi suficient de mult
Vorbesc despre toate datile in care incerci sa trisezi intr-un fel sau altul. Cand nu folosesti greutati mai mari, desi esti constienta ca poti mai mult. Sau atunci cand nu iti termini toate seriile pe care ar trebui sa le faci, din comoditate. Si din lene. Iti poti da seama cu usurinta cand faci acest lucru, caci vei stii foarte clar ca nu ai dat tot ce puteai, ca nu te-ai antrenat la intensitatea la care ar trebui, dar ai preferat sa zici ca vei face data viitoare cum si cat trebuie.

3. Nu concurezi cu tine insati
Nu trebuie sa te mai compari cu oamenii din jurul tau. Nu ai de unde sa stii ce mananca ei si cat de mult se antreneaza. Ei nu conteaza. Este numai despre tine si despre ceea ce vrei tu sa obtii. Trebuie intotdeauna sa incerci sa dai mai mult decat ai dat ultima data. Sa adaugi mai multe greutati sau mai multe serii. Sau doar mai multe repetari.

4. Nu accepti ceea ce nu poti schimba
Trebuie sa ai, totusi, niste asteptari realiste. Nici nu poti arde 1000 de calorii intr-un minut si nici nu poti sa schimbi fizionomia corpului tau. Daca ai celulita oricat de putin si sanatos ai manca, mereu vei avea celulita. Daca picioarele tale sunt groase prin conformatie, nu vei reusi sa le faci sa fie super skinny. Desigur, iti poti tonifia muschii foarte bine, poti arata bine, dar nu incerca sa arati ca altcineva. Incearca doar sa fii cea mai buna varianta a ta. Odata ce vei accepta ce nu poti schimba, te vei vedea altfel. Vei deveni mult mai mandra de ceea ce vezi in oglinda si te vei simti mult mai bine in propriul tau corp.

5. Iti sarbatoresti antrenamentele grele cu mancare
Azi ai fost la sala si ai muncit din greu. Asa ca simti ca poti manca ceea ce iti doresti. Probabil toate facem asta. Consideri ca acum poti manca pastele la care poftesti de atata vreme sau burgerul si cartofii prajiti, “pentru ca meriti”. Ai muncit din greu pentru a evolua, nu pentru a da inapoi imediat dupa ce antrenamentul s-a incheiat.

sursa: elle.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce nu vezi rezultate in urma antrenamentelor de la sala