De ce nu trebuie să dormi pe canapea

Posted by Alin Marinescu on Sunday, October 23, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru De ce nu trebuie să dormi pe canapea

Ca să economisești spațiu în apartamentul tău cu siguranță ai ales o canapea extensibilă. Din păcate, doresc să te anunț că nu a fost cea mai bună idee. Dormitul pe canapea nu este cel mai sănătos lucru.

Motive pentru care nu ar trebui să dormi pe canapea
Materialele din care sunt făcute canapelele nu sunt destinate somnului
Canapelele, pentru o rezistență mai mare și pentru suportul necesare utilizării în poziția de șezut, au la bază spuma de poliuretan. Aceasta este necesară pentru că rezistă la așezarea unor obiecte grele pentru mai mult timp în același loc. Astfel dormitul pe canapea nu oferă suportul necesar pentru poziția întinsă a corpului.

Canapeaua nu este igienică
Gândește-te că o canapea este folosită zilnic de toată lumea din casă. Pisica ta, cățelul tău, copiii, toți se joacă și aduc, fiecare câte un set nou de microbi. Unii mănâncă în timp ce stau așezați uitându-se la televizor. Toate aceste activități fac din canapea un mediu neigienic pentru un somn liniștit.

Canapelele dau dureri de spate
Canapelele sunt de obicei mai mici ca un pat obișnuit, așa că vei ajunge să dormi mai înghesuit decât ai face-o într-un pat “de mijloc”. Asta va duce la dureri de spate. În afara de asta, materialul dur al saltelei și încălzirea neuniformă pot duce și ele la poziții nefirești ce pot cauza dureri de spate.

Dau insomnii
Alinierea coloanei vertebrale nu se face corect și, astfel ne face să ne foim toată noaptea, deci să avem insomnii.

Sursa:   www.unica.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce nu trebuie să dormi pe canapea