De ce nu trebuie sa-ti lipseasca maghiranul din bucatarie

Posted by Alin Marinescu on Thursday, April 5, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Maghiranul este foarte cunoscut mai ales in muzica populara olteneasca, celebra „Foaie verde, maghiran” fiind deja un laitmotiv in cultura olteneasca, si nu e de mirare! Stiu oltenii ce stiu! Maghiranul este extrem de benefic pentru sanatatea ta! Maghiranul este bogat in vitamina K, vitamina E, fier, calciu, mangan, acizi fenolici, flavonoizi si uleiuri esentiale. Datorita acestor compusi, maghiranul devine un aliment antispasmodic, antifungic, vasodilatator, calmant si sedativ. Planta are miros de citrice combinat cu pinul. Este cunoscuta pentru combaterea oboselii si a stresului. Vechii egipteni foloseau maghiranul la imbalsamare datorita aromei sale inconfundabile. Maghiranul este cunoscut pentru ca vindeca sistemul nervos, avand proprietati tranchilizante si anxiolitice. Totodata, maghiranul combate durerile de cap persistente.


Daca folosesti maghiranul sub forma de infuzie, rezultatul va fi unul calmant, avand comportament de somnifer. Este indicat consumul de maghiran si pentru problemele stomacale, iar gargara cu maghiran combate afectiunile mucoasei bucale. Cel care vine sa amelioreze durerile de cap este sucul din frunze de maghiran.

Tratamente naturiste pe baza de cimbru
Ceaiul de maghiran poate fi achizitionat si de la Plafar, si se foloseste o infuzie de o lingurita la o cana de apa. Pentru efectele miraculoase ale acestei plante sacre a oltenilor, bea 2-3 cani pe zi. Ceaiul de maghiran nu este deloc scump, il gasesti in farmacii si magazine naturiste la un pret care variaza intre 2 si 4 lei. Cura cu ceai de maghiran este recomandata si in cazul in care te confrunti cu probleme stomacale precum balonarea, diareea, flatulenta etc. De asemenea, este recomandat in terapiile pentru nevroza cardiaza, bronsita sau tusea spastica.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce nu trebuie sa-ti lipseasca maghiranul din bucatarie