De ce nu slabesti? 7 greseli frecvente care iti pot sabota dieta

Posted by Alin Marinescu on Thursday, March 15, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Mananci mai putin, acorzi atentie alimentelor pe care le consumi si ai inceput sa faci sport, dar tot te chinui sa dai jos kilogramele. De ce nu slabesti si cum iti sabotezi dieta?
Poate faci anumite lucruri pe care nici macar nu le constientizezi ca ar putea sa-ti saboteze dieta pe care o tii cu strictete. Uneori, planul de a manca sanatos si sportul facut cu regularitate nu dau roadele dorite pentru ca faci ceva gresit, avertizeaza celebrul Dr. Oz. De ce nu slabesti? Iata cateva dintre cele mai frecvente greseli care pot sabota dieta:

Esti concentrata pe produsele fara grasimi low-fat
Stii deja ca grasimile sanatoase sunt esentiale pentru sanatatea inimii, a creierului si a pielii. In plus, tot aceste grasimi sunt cele care ajuta la slabit, deoarece studiile au aratat ca accelereaza arderea grasimilor din zona abdominala. Dar tu alegi in continuare toate sortimentele de produse low-fat pentru ca iti este teama sa nu te ingrasi? Pottivit celebrului Dr. Oz, nu rezolvi nimic daca mananci produse dietetice din comert doar pe motiv ca sunt sarace in grasimi. Este mai important sa alegi zilnic grasimile bune cum ar fi avocado, unt de arahide natural, ulei de masline. In locul gustarilor procesate din comert (chiar daca sunt dietetice) mai bine alege un mar cu putin unt de arahide natural, humus cu legume sau un pumn de nuci/seminte crude. 

Alegi bauturile acidulate dietetice
Cu siguranta ai aflat deja ca aceste bauturi care contin indulcitori artficiali nu iti aduc niciun beneficiu. Ba mai mult, aceste bauturi consumate cu regularitate pot sa cauzeze diverse tulburari metabolice, sa imbolnaveasca inima si sa favorizeze cresterea in greutate, deoarece pacalesc creierul si stimuleaza pofta de mancare. Alege apa plata si ceaiurile din plante medicinale ca sa mentii organismul hidratat. 

Iti place sa bei apa cu vitamine si arome
Este una sa iti prepari acasa o infuzie de citrice si verdeturi, insa este cu totul altceva atunci cand alegi apa cu vitamine si arome din supermarket. Nu te lasa inselata de denumirile acestor produse si citeste intotdeauna eticheta cu ingrediente si valoarea nutritionala. Nici bauturile pentru sportivi nu sunt o solutie buna pentru tine, deoarece toate aceste produse pot sa contina zaharuri cu absorbtie rapida si arome sintetice. In loc sa consumi aceste bauturi care iti saboteaza dieta, mai bine prepara acasa o infuzie cu frunze de menta sau de busuioc, felii de castravete si de lamaie pentru a obtine o bautura hidratanta. 

Mananci chipsuri
Cartofii copti cu coaja sunt sanatosi, deoarece furnizeaza minerale si vitamine, iar specialistii sustin ca au amidon rezistent si te ajuta la slabit. Insa, nu trebuie consumati zilnic si cu atat mai mult nu poti sa consideri ca chipsurile, chiar daca sunt facute din cartofi, pot sa fie ncluse in lista cu alimente sanatoase. Consuma cartofii la cuptor sau fierti, insa in cantitati moderate, dar stai departe de chipsuri, deoarece acestea ingrasa. 

Stai pana noaptea tarziu in fata televizorului
Acest obicei iti poate sabota serios dieta, daca esti genul de persoana careia ii place sa rontaie ceva in timp ce priveste la televizor. In primul rand, in fata televizorului esti tentata sa mananci mult si prost, iar in al doilea rand somnul insuficient favorizeaza ingrasarea. Oboseala cauzata de un program haotic si ore de somn insuficiente te va determina sa poftesti numai la alimente nesanatoase si hipercalorice. 

Consumi des mezeluri
Sunca la micul dejun, un hot dog la pranz si paste cu carne tocata la cina? Cred ca iti dai seama ca acesta este motivul pentru care nu reusesti sa slabesti. Mezelurile si carnea procesata contin substante care te fac sa poftesti si mai mult la aceste produse, iar consumandu-le zilnic iti vei sabota singura dieta. In locul acestor produse, opteaza pentru carnea preparata pe gratar, inabusita pe aragaz sau la cuptor. 

Esti stresata tot timpul
Acest lucru iti poate pune o piedica importanta in procesul de slabire. Stresul cauzeaza cresterea nivelului de cortizol, un hormon care te poate face sa mananci mai mult decat este cazul. Un studiu efectuat de University College London, pe un esantion de 2500 de barbati si femei cu varsta peste 54 de ani, arata ca persoanele cu un nivel ridicat al cortizolului au tendinta de a fi supraponderale, spre deosebire de cele cu un nivel scazut al cortizolului. Acest lucru se intampla din cauza poftelor care sunt accentuate cand esti stresata si alegi alimente hipercalorice si bogate in zaharuri si carbohidrati rafinati. 

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce nu slabesti? 7 greseli frecvente care iti pot sabota dieta