De ce nu este bine sa-ti vopsesti des parul?

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, November 28, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru vopsesti des parul

Vopsirea parului intr-un mod frecvent poate creste riscul de cancer, cel putin asta cred specialistii care sunt decisi sa aprofundeze aceasta teorie. Potrivit unui studiu realizat de chirurgul Kefah Mokbel din Londra si echipa sa, femeile care isi vopsesc parul des isi cresc cu 14% riscul de a se imbolnavi, pe viitor, de cancer la san, spre deosebire de cele care prefera parul natural.

Profesorul Mokbel din Londra sustine ca femeile nu trebuie sa isi vopseasca parul mai mult de cinci ori pe an. De asemenea, el recomanda utilizarea produselor naturale si mentioneaza henna si sfecla rosie. "Am descoperit ca industria recomanda femeilor sa isi vopseasca dupa patru sau sase saptamani. Desi sunt necesare lucrari suplimentare care sa ne confime rezultatele, studiile noastre sugereaza ca expunerea la colorantii pentru par contribuie la cresterea riscului de cancer mamar", a spus profesorul Mokbel.
 
Oamenii de stiinta sunt inca sceptici in privinta aceste legaturi cauza -efect si, pana la o analiza aprofundata, aceste observatii medicale raman doar niste teorii. Cu toate astea, preventia nu strica niciodata, informeaza csid.ro.
 
"Femeile ar trebui sa reduca expunerea la colorantii de par sintetici la 2-6 ori pe an si sa faca un screening mamar la varsta de 40 de ani. De preferat ar fi sa aleaga colorantii de par care contin concentratia minima de amine aromatice (mai putin de 2%)", a precizat profesorul Kefah Mokbel.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce nu este bine sa-ti vopsesti des parul?