De ce nu este bine sa ne spalam cu apa pe fata

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, September 12, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Multe femei au obiceiuri care imbatranesc pielea mai repede, dar la care multe dintre noi nici nu ne gandim. Care sunt cele mai mari greseli pe care le facem si cum arata rutina corecta pentru ingrijirea fetei aflati de la Adina Oancea farmacist si estetician. De ce nu este de fapt bine sa ne spalam cu apa si cu sapun pe fata.
 
Apa de la robinet este potabila, pentru ten pe termen lung nu este foarte ok, usuca pielea, modifica PH-ul, este mai dura, cu tenul trebuie sa fim mai blanzi. Ar fi bine sa inlocuim apa de la robinet cu cea plata sau minerala. Vom vedea ca dupa o saptamana ca pielea va fi catifelata sau fina sau mult mai hidratata.  Sapunul nu il recomand zilnic pentru ca modifica PH-ul pielii si ne vom confrunta cu o modificare a texturii, a culorii, a fermitatii, uscaciune.

Tratamente necostisitoare pentru ingrijirea pielii

Masca pentru tenul uscat. Cu fulgi de ovaz scapi de neplacerile pielii uscate, cum sunt mancarimile. Macini fulgii de ovaz ii amesteci cu putina apa pana obtii o pasta si o intinzi pe pielea foarete uscata.  Dupa 15-20 de minute, o indepartezi cu apa calduta.

Hidratare eficienta fara creme din comert. Uleiul de masline poate inlocui lotiunea pentru corp, crema hidratanta sau balsamul pentru par. Singura conditie este sa-l aplici seara si sa ai grija sa folosesti o cantitate mica, ca sa fie bine absorbit si sa nu-ti pateze hainele.

Masca cu miere si iaurt. Inlocuiteste tratamentele de ingrijire si curatare a tenului cu iaurt si putina miere. Amesteca-le bine si aplica-le pe fata. Indeparteaza-le dupa ce le-ai lasat sa actioneze 20 de minute. sursa: clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce nu este bine sa ne spalam cu apa pe fata