De ce nu este bine sa bei otet

Posted by Alin Marinescu on Thursday, November 16, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru otet din mere

In ciuda numeroaselor beneficii, cantitatile mari de otet consumate pot sa iti afecteze sanatatea orala. Mai exact, componentele otetului subtiaza smaltul dintilor, conform healthline.com. Un studiu din 2012 a aratat care sunt efectele negative ale otetului prin plasarea unor dinti in mostre de otet pentru 2 ore. Mostrele de otet cu un pH care varia intre 2,7 si 3,9 au redus cu 20% mineralele din componenta dintilor, conform ncbi.nlm.nih.gov.

Totusi, acest experiment nu a inclus si saliva din gura, care neutralizeaza aciditatea din mancare. Otetul poate sa ne afecteze sanatatea dintilor, insa doar in cantitati mari. Pentru a impiedica erodarea smaltului, incearca sa diluezi otetul in apa si sa il bei fara sa te opresti. Se recomanda urmatoarea formula: 10 parti de apa si o parte de otet. Dupa ce bei acest amestec, clateste-te cu apa de gura.

Cand ai probleme cu inghitirea

In interiorul gurii tale, dar si in gat si esofag, „tubul” care duce spre stomac, se afla o membrana de mucus, un tesut protector care poate sa dispara atunci cand este expus la aciditate. Atunci cand consumi otet in fiecare zi, mai ales cu o cantitate de apa insuficienta, te poti confrunta cu dureri de gat, iar inghitirea devine astfel dureroasa. Anumite rapoarte au aratat chiar ca otetul poate cauza arsuri, care iti afecteaza permanent gatul si esofagul.

Daca nivelul de potasiu este scazut

Otetul poate duce la scaderea nivelului de potasiu, ceea ce conduce mai departe la slabirea muschilor si la cedarea acestora, la constipatie, oboseala si dificultati de respiratie. Daca iei medicamente care iti scad nivelul de potasiu, asa cum sunt diureticele, nu consuma otet de mere fara sa vorbesti cu doctorul tau mai intai.

In cazul in care ai un istoric in familie de cheaguri de sange sau diabet

Otetul are beneficii asupra sanatatii, insa poate sa iti scada nivelul de zahar din sange. Daca ai diabet, este bine sa iti intrebi medicul daca poti consuma otet si sa iti monitorizezi glicemia, pentru a evita hipoglicemia. Daca iei deja medicamente care sa impiedice formarea cheagurilor de sange, nu bea otet fara aprobarea medicului.

Daca ai probleme gastrointestinale

Deoarece acest ingredient are un nivel mare de aciditate, poate cauza diaree, indigestie si reflux gastric. Daca folosesti otet pentru detoxificare, aceste efecte adverse sunt destul de frecvente.

Daca ai probleme cu dantura sau dinti sensibili

Asa cum am spus si mai sus, otetul poate afecta smaltul dintilor, dar are drept efect si accentuarea sensibilitatii lor si ingalbenirea. Ca sa minimizezi aceste pericole, foloseste un pai sau spala-te imediat pe dinti, dupa ce ai baut otet.

sursa: divahair.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce nu este bine sa bei otet