De ce nu e bine sa folosesti emoticoane la locul de munca. Ce spune asta despre tine

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, August 16, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru loc de munca la calculator

Utilizarea emoticoanelor in cadrul e-mailurilor trimise colegilor de munca denota incompetenta. Este concluzia la care au ajuns niste cercetatori de la mai multe universitati, in urma studiului facut, care a aratat ca inlocuirea cuvintelor cu aceste semne, in comunicarea din mediul online, poate denota lipsa de profesionalism la locul de munca, potrivit gandul.info, care citeaza The Independent.

"Rezultatele noastre au aratat, pentru prima data, ca zambetele, contrar perceptiei potrivit careia acestea ar transmite caldura, afecteaza, de fapt, imaginea despre competenta. In limbajul formal, la locul de munca, un "smiley" nu este un zambet", sustine cercetatoarea Ella Gilkson. Cercetatori de la Ben-Gurion, Universitatea din Haifa si Universitatea din Amsterdam au condus acest experiment la care au luat parte 549 de participanti, din 29 de tari diferite, potrivit unui material publicat in ziarul "Social Psychological and Personality Science".

Participantii au fost pusi ca citeasca e-mailuri asemanatoare, primite de la persoane pe care nu le cunosteau, si sa le evalueze, pe baza continutului, gradul de amabilitate si competenta. Printre acestea s-au strecurat si cateva "smileyuri". In mod surprinzator, acestia au ajuns la concluzia ca emoticoanele nu starnisera efectul scontat, ci dimpotriva.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce nu e bine sa folosesti emoticoane la locul de munca. ce spune asta despre tine