De ce nu ar trebui sa iti bei cafeaua niciodata pe stomacul gol

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, November 15, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru cafea bauta

Suna alarma, ne ridicam din pat, mergem la baie si apoi imediat in bucatarie sa pregatim cafeaua pentru a ''ne trezi''. Acesta este ritualul de la inceputul zilei pentru foarte multi oameni. Bautul cafelei are multiple beneficii dovedite stiintific, unul dintre ele fiind acela ca protejeaza creierul de dementa. Dar ce se intampla in corpul nostru cand bem cafea si de ce nu ar trebui sa o consumam imediat cum ne-am trezit, pe stomacul gol?

Pentru inceput, cafeaua poate avea urmari grave asupra sistemului digestiv. Toata acea cafea va duce la producerea de acid in stomac care,  daca nu ati mancat, va irita mucoasa stomacului si va provoca indigestie si arsuri. Acest lucru se intampla si in cazul consumului de cafea  decofenizata.

Acesta nu este, insa, singurul risc. Consumul cafelei pe stomacul gol "va poate da nervozitate, agitatie si alte efecte, inclusiv schimbari de dispozitie", afirma dr. Adam Simon, directorul medical al PushDoctor.co.uk. Totodata, va mari simptomele de anxietate, va stimula ritmul cardiac, poate provoca iritabilitate si incapacitate de concentrare.

Cu alte cuvinte, o ceasca de cafea la inceputul zilei iti poate sabota ritmul circadian. In momentul in care te trezesti, ceasul tau intern elibereaza un hormon numit cortizol care te face sa fii in alerta si energic. Contrar fata de ceea ce credeai tu pana acum, studiile au aratat ca o ceasca de cafea pe stomacul gol duce la descreseterea nivelurilor de cortizol, astfel ca veti deveni somnoros.  
 
Dieteticianul american Leslie Langevin recomanda sa asociezi cofeina cu un mic dejun consistent sau cel putin cu o gustare, inainte sa bei cafeaua de dimineata, potrivit descopera.ro, care citeaza Business Insider.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce nu ar trebui sa iti bei cafeaua niciodata pe stomacul gol