De ce nu ar trebui sa intri niciodata incaltata in casa

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, August 9, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru incaltat in casa

Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Arizona, pe pantofi pot fi gasite, in medie, 421.000 de bacterii si noua tipuri de pete.

Iar printre microorganismele periculoase se numara E. coli, care provoaca afectiuni intestinale sau infectii urinare, Serratia ficaria, responsabila de infectii pulmonare sau Klebsiella pneumoniae care provoaca pneumonie.

"Calcam pe excremente de pasari, de caine sau luam pe talpi germeni de pe podelele toaletelor publice, iar toate acestea sunt surse de E.coli", a declarat pentru metro.co.uk medicul Kelly Reynolds.

Iar ceea ce este mai periculos in cazul pantofilor este faptul ca restul lucrurilor pe care calci, asa cum ar fi frunzele si alte reziduri, se transforma in sursa de hrana pentru bacteriile deja existente pe pantofi. 

Dar nu numai bacteriile sunt periculoase. in cadrul unui alt studiu efectuat la Universitatea Baylor s-a descoperit ca toxinele de pe drumurile de asfalt sigilate cu smoala cresc riscul aparitiei cancerului. Toxinele eliberate sub forma praticulelor de praf se lipesc de pantofi si sunt apoi transportate in casa. 

Prin urmare, papucii de casa sunt o investitie excelenta, iar regula de a nu intra incaltat in casa ar trebui sa se aplice tuturor membrilor familiei.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce nu ar trebui sa intri niciodata incaltata in casa