De ce ne trezim cu dureri de cap

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, April 10, 2018 Under: Stiri din Sanatate

De ce ne trezim cu dureri de cap dimineata? Specialistii au facut investigatii in legatura cu aceasta problema pe care o intampina milioane de oameni. Va oferim raspunsurile complete, dar si ce trebuie facut pentru a trece peste aceste dificultati. Diminetile tale sunt umbrite de crunta durere de cap? Aceasta poate varia atat in intensitate cat si in durata sa. 

Iata care ar putea fi cauzele!
Una dintre cele mai frecvente dureri cu care ne putem confrunta este durerea de cap. Daca observi ca acest fenomen se repeta tot mai des, incearca sa depistezi care este de fapt cauza reala. Iata mai jos cateva cauze posibile de care sa tii cont.

Te confrunti cu insomnia
Cercetatorii de la Institutul Indian de Neurologie au cercetat indelung acest fenomen manifestat prin prezenta durerilor matinale la nivelul capului si au ajuns la concluzia ca una dintre cauzele posibile se datoreaza fenomenelor ce iti pot perturaba somnul.

Astfel, sforaitul, apneea in somn sau insomnia te pot „ajuta” sa te trezesti cu dureri de cap dimineata.
Primele doua cauze apar din cauza faptului ca favorizeaza intreruperea temporara a respiratiei in timpul somnului, iar creierul nu se poate oxigena corect, astfel apar durerile de cap. Nu ezita sa ceri ajutorul unui specialist daca te confrunti cu una dintre aceste probleme, in felul acesta vei ameliora simptomele si vei diminua prezenta durerilor matinale.

Ai stari depresive
Episoadele de insomnie sunt adesea asociatate cu simptomele depresive si ale starilor de anxietate, astfel fiind favorizate de asemenea aparitia durerilor de cap. Referitor la aceasta problema sta dovada un studiu publicat in revista The Journal of Headache and Pain  care a gasit o legatura intre starile depresive, anxioase si aparitia durerilor de cap.

Suferi de bruxism?
Una dintre afectiunile tot mai des intalnite in cabinetele stomatologice, bruxismul poate favoriza atat aparitia problemelor dentare cat si aparitia durerilor de cap. Aceasta afectiune se caracterizeaza prin scrasnitul din dinti, inclestarea maxilarului si astfel apar durerile la nivelul articulatie temporo-mandibulare. Cel mai grav este faptul ca poti sa faci acest lucru fara sa iti dai seama. Atat in timpul somnului cat si in timpul zilei. insa nici consumul de alcool sau al anumitor medicamente nu exclude aparitia migrenelor matinale. Mai ales daca exagerezi cu numarul paharelor.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce ne trezim cu dureri de cap