Imagini pentru cadere par

Nu trebuie sa ne ingrijoram deoarece acest tip de cadere este temporara. Este modalitatea prin care organismul nostru raspunde schimbarilor ce intervin in mediul inconjurator. 

„In mod normal, 90-95% dintre foliculi sunt activi, in vreme ce procentele ramase se afla intr-un stadiu de pauza. Acestea echivaleaza cu pierderea uzuala a firelor de par. Se pare ca toamna numarul foliculilor aflati in perioada de stagnare se mareste si de aceea ne confrutam cu o cadere mai accelerata a parului”, sustine Edy Virag, Brand Ambassador Nioxin Romania, potrivit eva.ro. 

Printre cauzele caderii sezoniere a parului se numara si: 

Lumina solara. Aceasta reduce productia de melatonina din corp, care are proprietatea de a repara foliculii. Nivelul mai scazut al acesteia face ca foliculii sa ramana intr-o perioada de stagnare timp mai indelungat si sa ne confruntam cu o cadere mai accentuata a parului. 

Cresterea nivelului de testosteron atat la barbati, cat si la femei.

Foliculii de par sunt sensibili la acest hormon, acestia ingustandu-se si parul subtiindu-se. 

Stresul influenteaza caderea parului indiferent de anotimp, insa toamna actiunea lui devine mai puternica pe fondul unei predispozitii generate de factorii naturali. 

„Caderea sezoniera a parului este temporara si nu trebuie sa ne ingrijoreze foarte tare. Daca simptomele persista atunci trebuie sa luam masuri pentru a stopa acest proces, ce poate avea consecinte nu doar de ordin estetic, ci si psihic si emotional” ne sfatuieste Edy Virag, Brand Ambassador Nioxin Romania.