De ce ne amorțesc mâinile!

Posted by Alin Marinescu on Friday, September 21, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Amorțeala mâinilor este una dintre cele mai frecvente manifestări, pe care, de obicei, o ignoram. În cele mai multe cazuri poate nu este nimic grav, dar dacă persistă, nu ignoraţi aceste simptome. 

Amorțeala este un simptom des întâlnit și se manifestă prin pierderea simțurilor în anumite zone ale corpului, fiind însoțită frecvent de senzația de înțepare cu multe ace mici, sau așa zisele “furnicături". Pot anunţa afecţiuni neurologice grave. Care sunt acestea, a explicat la Digi 24 dr. Cristina Lupu, neurolog.

”Cauzele amorțelii mâinilor sunt multiple. Putem vorbi de la modificări la coloana cervicală până la hernia de disc. Alte cauze ar fi afectările nervilor periferici de la nivelul membrelor și asta poate fi dată prin compresia acestor nervi. Este frecvent întâlnită în cazul tinerilor neuropatia de nerv median din cauza folosirii excesive a aticulației pumnului sau la cei care folosesc foarte mult mouse-ul sau deficitul de vitamina B12. Atunci când acuzele sunt însoțite de scăderea forței musculare sau când durerea nu ne mai lasă să dormim mergem neapărat la medic” 

Analize pentru a depista cauza amorțelii

Pentru determinarea cauzelor amorțelii, medicul poate solicita mai multe investigații, dacă istoricul medical și examinarea clinică (testarea reflexelor, a rezistenței musculare și a funcțiilor senzoriale) nu indică un răspuns clar. Acestea pot include: analize de sânge și urina (hemograma, examen complet al electroliților, evaluarea nivelului de vitamina B12, testarea hormonilor tiroidieni etc.), RMN și tomografie computerizată.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce ne amorțesc mâinile!