De ce important ca dieta sa contina cel mai mult produse vegetale

Posted by Alin Marinescu on Monday, September 25, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru produse vegetale

De ce este mai sanatos ca dieta ta sa contina mai multe produse de origine vegetala decat alimente de origine animala? Pentru ca alimentele vegetale au mai multi nutrienti decat acelea de origine animala.

Ambele categorii contin aproximativ aceeasi nutrienti (beta-caroten, fier, magneziu, vitamina E, folat, vitamina C si altele), însa din punct de vedere cantitativ pe primul loc se afla alimentele vegetale.

La produsele animale apare o cantitate semnificativa de proteine animale, si aproximativ aceeasi cantitate de proteine vegetale se gaseste în produsele din cealalta categorie, de care spuneam mai sus ca trebuie sa faca parte din dieta zilnica, în procent mai mare.

Specialistii spun despre alimentele de origine vegetala ca au foarte mult beta-caroten, folat, vitamina C si magneziu, iar despre alimentele de origine animala ca ar avea vitamine D si B12, dar si grasimi si colesterol.

Alimentele au efect benefic asupra organismului tocmai prin acesti nutrienti pe care îi contin. Este foarte important sa consumi alimente care au substante nutritive esentiale pentru sanatate, care nu pot fi produse de organismul uman.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce important ca dieta sa contina cel mai mult produse vegetale