De ce fumatul slabeste

Posted by Alin Marinescu on Monday, December 18, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru fumatul slabeste

Iata un adevar nociv care circula zilele acestea pe buzele tuturor; desi este blamat cu desavarsire din punct de vedere medical, observam ca fumatorii au si un plus in aceasta lunga lista de lucruri negative asupra sanatatii. Cercetatorii au descoperit ca fumatul ajuta intr-adevar in procesul de slabire al organismului. Este foarte clar ca flosirea fumatului ca pe o solutie pentru a pierde kilograme este total nerecomandata, mai ales ca acest tip de slabire este unul total esanatos. In acest articol constatam doar cum afecteaza fumatul functionarea organismului si de ce acest viciu extrem de periculos are printre efecte si pierderea in greutate.

Mi-aduc aminte de raspunsul unui nutritionist binecunoscut de la noi atunci cand a fost intrebat daca intr-adevar fumatul slabeste, iar nu mica ne-a fost mirarea la ceea ce a declarat: “din punct de vedere medical este un cosmar, din punct de vedere dietetic trebuie sa recunoastem ca ajuta”.

Acelasi lucru declara  astazi si cercetatorii de la Universitatea Cornwell din New York, care sustin ca au identificat o gena care arde grasimi mult mai repede atunci cand este expusa la fumul de tigara. Aceasta gena se numeste AZGP1 si se pare ca elimina o proteina care ajuta la eliminarea grasimilor atunci cand sunt supuse fumului.

Sa nu uitam insa ca acest viciu ucide milioane de oameni in fiecare an si ca nu este un compromis demn de luat in seama. Este ca si cand ti-ai pune intrebarea: viata sau slabitul?

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce fumatul slabeste